Archiwum wpisów:
Zaproszenie na Bezpłatne Szkolenie dla pracowników jednostek doradztwa rolniczego i rolników zajmujących się lub planujących produkcję żywności w gospodarstwach rolnych – KSOW 2019
Zaproszenie na Bezpłatne Szkolenie dla pracowników jednostek doradztwa rolniczego i rolników zajmujących się lub planujących produkcję żywności w gospodarstwach rolnych – KSOW 2019Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława...
40. Konferencja Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa w Krynicy Morskiej
W dniach 22 - 25 maja 2019 roku w Krynicy Morskiej odbyła się 40. Konferencja Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego zorganizował w dniach 22-25 maja 2019...
XXVII Konferencja Tłuszczowa – Kazimierz Dolny 2019
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława DąbrowskiegoZakład Technologii Mięsa i Tłuszczu w Warszawie Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego Sekcja Chemii i Technologii Tłuszczów PTTŻ Polskie...
Produkt polski
Z dniem 1 stycznia 2017 roku weszła w życie ustawa o zmianie ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, która wprowadza możliwość stosowania oznakowania „Produkt polski”. Powyższe przepisy określają jednolite kryteria dotyczące dobrowolnego...
25 Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej AGROTECH w Kielcach. 15-17.03.2019 r.
Sprzęt rolniczy, akcesoria, nawozy i środki ochrony roślin zaprezentowali liderzy rynku rolniczego z Polski i ze świata. Oprócz prezentacji nowoczesnej techniki rolniczej, międzynarodowe targi AGROTECH to od lat konkretna dawka świeżej wiedzy: „Nauka i doradztwo –...
Europejskie Forum Rolnicze 2019
W pierwszy weekend marca mieliśmy zaszczyt uczestniczyć w Europejskim Forum Rolniczym organizowanym przez fundację EFRWP we współpracy z Agro Promotion od 2011 roku w Jasionce. Podczas wydarzenia, debat oraz spotkań z udziałem przedstawicieli polskiej oraz...
Uwaga: 51. Konkurs Wędlin „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” WIOSNA 2019
Dyrektor Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego ogłasza 51. Konkurs Wędlin Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym WIOSNA 2019 Wiosenny KONKURS obejmuje następujące wędliny: kiełbasy (z wyłączeniem...
Jubileuszowe, 50. Dni Przemysłu Mięsnego. pt. „Perspektywy stosowania azotynów i azotanów w przetwórstwie mięsa”. Warszawa, 29.11.2018.
Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, pan Jan Krzysztof Ardanowski, prof. dr hab. inż. Artur Hugo Świergiel – dyrektor IBPRS i dr inż. Piotr Szymański – Kierownik ZMT podczas ogłoszenia wyników JUBILEUSZOWEGO 50. KONKURSU „Produkty najwyższej jakości w...
Studia podyplomowe. Bezpieczeństwo zdrowotne produkcji żywności. Rekrutacja 2018/19
IBPRS informuje o otwarciu studiów podyplomowych z zakresu bezpieczeństwa produkcji żywności w gospodarstwach rolniczych i małych zakładach przetwórczych. Edycja 2018/2019 przeznaczona jest dla doradców ODR. Zapraszamy do zapoznania się z dokumentami dot. studiów.
Rejestr zaświadczeń f-gazowych
REJESTR WYDANYCH ZAŚWIADCZEŃ F-GAZOWYCH Rejestr wydanych zaświadczeń o odbytym szkoleniu w zakresie odzysku substancji kontrolowanych lub fluorowanych gazów cieplarnianych z systemów klimatyzacji w niektórych pojazdach silnikowych wg. ustawy z dn. 15.05.2015 r....