Archiwum wpisów:
Funkcjonujemy w pełnym zakresie usług
W związku z obecną sytuacją epidemiczną w kraju, uprzejmie informuję, że Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa funkcjonuje w pełnym zakresie usług, przy zachowaniu wszelkich warunków bezpieczeństwa pracowników i klientów. Zachęcamy do współpracy. dr inż. Anna...
XXVIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa – Postępy w Technologii Tłuszczów Roślinnych
Wielce Szanowni, Drodzy Konferencjusze! Od wielu lat spotykaliśmy się na Międzynarodowych Konferencjach Naukowych „Postępy w Technologii Tłuszczów Roślinnych” w różnych wspaniałych miejscach naszego kraju oraz za granicą. Wspólne spotkania przyczyniły się do...
Życzenia Świąteczne
Z okazji nadchodzących Świąt Wielkiej Nocy, życzę Państwu i wszystkim pracownikom IBPRS, aby ten czas był przepełniony spokojem, miłością oraz zdrowiem, pozwalając Nam przetrwać trudne chwile. Niech to będzie czas odpoczynku w gronie najbliższych, który doda Państwu...
Laboratoryjne badania jakościowe ziarna zbóż na TGE S.A.
Z przyjemnością informujemy, że Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. Prof. Wacława Dąbrowskiego Uchwałą Towarowej Giełdy Energii S.A. Nr 85/17/2020 z dnia 18 marca 2020 roku został dopuszczony do uczestnictwa w laboratoryjnych badaniach jakościowych...
53. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO
53. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO Uprzejmie informujemy, że w związku z obecną sytuacją epidemiologiczną w Polsce i na świecie 53. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO oraz sympozjum Naukowo-Techniczne pt. „Postęp w Technologii Mięsa. Nauka – Praktyce”, które miały się odbyć 14 maja br....
Konferencja przetwórstwa zbóż i piekarstwa
Szanowni Państwo, Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa z przykrością informuje, że cykliczna konferencja zbożowa w Krynicy Morskiej nie odbędzie się w tradycyjnym terminie maj-czerwiec 2020 r. Na bieżąco monitorujemy rozwój sytuacji epidemicznej związanej z...
Kodeks Etyki Żywnościowej
„Kodeks kierujemy do wszystkich uczestników łańcucha żywnościowego, którzy mają jakikolwiek wpływ na produkcję, przetwarzanie i obrót żywnością, a zatem nie tylko do producentów płodów rolnych i przetwórców żywności, ale także do producentów pasz oraz składników i...
COVID-19. Ważne informacje.
Szanowni Państwo, Dbając o bezpieczeństwo i zdrowie pracowników Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego informuję, że z dniem 12.03.2020 r. wstrzymane zostają służbowe wyjazdy krajowe i zagraniczne, wizyty gości i klientów...
WYKONAWCA STUDENT/DOKTORANT OPUS17
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego Zakład Analizy Żywności ogłasza konkurs na stanowisko WYKONAWCA STUDENT/DOKTORANT OPUS17 W ramach projektu "Potencjał szlaków metabolicznych grzybów z rodzaju Trichoderma...
XIII Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw – ODWOŁANA
Mając na uwadze bezpieczeństwo naszych Uczestników oraz trudny do przewidzenia rozwój sytuacji związanej z szerzeniem się zachorowań związanych z koronawirusemw imieniu Komitetu Organizacyjnego XIII Konferencji Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw uprzejmie...
53. Konkurs Wędlin: Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym – WIOSNA 2020
Dyrektor Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego ogłasza 53. Konkurs Wędlin pod tytułem„Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” WIOSNA 2020. Wiosenny KONKURS obejmuje następujące wędliny: kiełbasy (z wyłączeniem...
Pracownicze Plany Kapitałowe
W dniu 8 stycznia 2020r. w gmachu IBPRS przy ul. Rakowieckiej 36 w Warszawie odbyło się spotkanie informacyjne dot. Pracowniczych Planów Kapitałowych zwanych „PPK” mające na celu poszerzenie wiedzy o programie PPK. Szkolenie skierowane do wszystkich pracowników...
52. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego (IBPRS), Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu we współpracy ze Stowarzyszeniem Naukowo-Technicznym Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego oraz Fundacją Techniki Polskiej...
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego na Festiwalu Przemiany w Centrum Nauki Kopernik (30.09 – 3.10.2019).
IBPRS jako partner Centrum Nauki Kopernik wziął udział w Festiwalu Przemiany, którego tematem w tym roku był „Apetyt a apatia”. Pracownicy naszego Instytutu byli zaangażowani w organizację wykładów, warsztatów oraz stoiska promocyjnego. Merytorycznymi...
Szkolenie: „Produkcja bezpiecznej zdrowotnie żywności w gospodarstwach rolniczych w aspekcie rozwoju rolniczego handlu detalicznego”.
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego w ramach operacji pt.: „Produkcja bezpiecznej zdrowotnie żywności w gospodarstwach rolniczych w aspekcie rozwoju rolniczego handlu detalicznego” do realizacji w ramach Planu...
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego na Festiwalu POLSKA OD KUCHNI
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego został partnerem Festiwalu Kulinarnego Polska Od Kuchni organizowanego na Plaży w Wilanowie 21-22 września. W ramach merytorycznemu wydarzenia na scenie Festiwalu wystąpiła...
Dożynki Jasnogórskie w Częstochowie: IBPRS na XXVIII Krajowej Wystawie Rolniczej.
Na przełomie sierpnia i września w Częstochowie odbyła się 28. Krajowa Wystawa Rolnicza połączona z Dożynkami Jasnogórskimi. Nasze stoisko odwiedził Jan Krzysztof Ardanowski, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Instytut Biotechnologii Przemysłu...
Zaproszenie na Bezpłatne Szkolenie dla pracowników jednostek doradztwa rolniczego i rolników zajmujących się lub planujących produkcję żywności w gospodarstwach rolnych – KSOW 2019
Zaproszenie na Bezpłatne Szkolenie dla pracowników jednostek doradztwa rolniczego i rolników zajmujących się lub planujących produkcję żywności w gospodarstwach rolnych – KSOW 2019Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława...
40. Konferencja Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa w Krynicy Morskiej
W dniach 22 - 25 maja 2019 roku w Krynicy Morskiej odbyła się 40. Konferencja Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego zorganizował w dniach 22-25 maja 2019...
XXVII Konferencja Tłuszczowa – Kazimierz Dolny 2019
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława DąbrowskiegoZakład Technologii Mięsa i Tłuszczu w Warszawie Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego Sekcja Chemii i Technologii Tłuszczów PTTŻ Polskie...
Produkt polski
Z dniem 1 stycznia 2017 roku weszła w życie ustawa o zmianie ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, która wprowadza możliwość stosowania oznakowania „Produkt polski”. Powyższe przepisy określają jednolite kryteria dotyczące dobrowolnego...
25 Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej AGROTECH w Kielcach. 15-17.03.2019 r.
Sprzęt rolniczy, akcesoria, nawozy i środki ochrony roślin zaprezentowali liderzy rynku rolniczego z Polski i ze świata. Oprócz prezentacji nowoczesnej techniki rolniczej, międzynarodowe targi AGROTECH to od lat konkretna dawka świeżej wiedzy: „Nauka i doradztwo –...
Europejskie Forum Rolnicze 2019
W pierwszy weekend marca mieliśmy zaszczyt uczestniczyć w Europejskim Forum Rolniczym organizowanym przez fundację EFRWP we współpracy z Agro Promotion od 2011 roku w Jasionce. Podczas wydarzenia, debat oraz spotkań z udziałem przedstawicieli polskiej oraz...
Uwaga: 51. Konkurs Wędlin „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” WIOSNA 2019
Dyrektor Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego ogłasza 51. Konkurs Wędlin Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym WIOSNA 2019 Wiosenny KONKURS obejmuje następujące wędliny: kiełbasy (z wyłączeniem...
Jubileuszowe, 50. Dni Przemysłu Mięsnego. pt. „Perspektywy stosowania azotynów i azotanów w przetwórstwie mięsa”. Warszawa, 29.11.2018.
Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, pan Jan Krzysztof Ardanowski, prof. dr hab. inż. Artur Hugo Świergiel – dyrektor IBPRS i dr inż. Piotr Szymański – Kierownik ZMT podczas ogłoszenia wyników JUBILEUSZOWEGO 50. KONKURSU „Produkty najwyższej jakości w...
Studia podyplomowe. Bezpieczeństwo zdrowotne produkcji żywności. Rekrutacja 2018/19
IBPRS informuje o otwarciu studiów podyplomowych z zakresu bezpieczeństwa produkcji żywności w gospodarstwach rolniczych i małych zakładach przetwórczych. Edycja 2018/2019 przeznaczona jest dla doradców ODR. Zapraszamy do zapoznania się z dokumentami dot. studiów.
Rejestr zaświadczeń f-gazowych
REJESTR WYDANYCH ZAŚWIADCZEŃ F-GAZOWYCH Rejestr wydanych zaświadczeń o odbytym szkoleniu w zakresie odzysku substancji kontrolowanych lub fluorowanych gazów cieplarnianych z systemów klimatyzacji w niektórych pojazdach silnikowych wg. ustawy z dn. 15.05.2015 r....