Archiwum wpisów:
Uwaga Konkurs: Innowator Mazowsza 2022!
TYLKO do 16 sierpnia 2022 r. trwa nabór zgłoszeń do tegorocznej edycji Konkursu Innowator Mazowsza. Zgłaszać można się w jednej spośród dwóch kategorii: Innowacyjna Firma lub Innowacyjny Naukowiec. Łączna pula nagród wynosi aż 113 000 zł, a w każdej z kategorii...
Drug Discovery in Academia: From Scientific Curiosity to the Patient
Waldemar Priebe, Ph.D. Professor Experimental Therapeutics - Unit 1950 The University of Texas MD Anderson Cancer Center Zapraszamy na wykład: 26 lipca 2022, godz. 10:00 Drug Discovery in Academia: From Scientific Curiosity to the Patient Dr. Priebe’s research merges...
Kondolencje – zmarł Prof. dr hab. Roman Grzybowski
Z głębokim żalem zawiadamiamy, że dnia 9 lipca 2022 roku zmarł Prof. dr hab. Roman Grzybowski w latach 1992-2012 Dyrektor IBPRS-PIB Rodzinie i Bliskim wyrazy współczucia składają Dyrektor, Rada Naukowa i pracownicy Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego...
Krajowe Dni Pola 2022 – podsumowanie
MODR Warszawa: [ link ]Polskie pola w rękach młodych rolników - Krajowe Dni Pola 2022 Miło nam poinformować, że po raz kolejny IBPRS-PIB uczestniczył w obchodach Krajowych Dni Pola. Tegoroczna edycja wydarzenia – której gospodarzem był Mazowiecki Ośrodek Doradztwa...
Kronika 53 DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego, Państwowy Instytut Badawczy (IBPRS-PIB), Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu we współpracy ze Stowarzyszeniem Naukowo-Technicznym Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego i...
XIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw – podsumowanie
W dniach 26-27 maja 2022 r. w Zegrzu, k. Warszawy odbyła się XIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw „Przetwory owocowe, warzywne i grzybowe – dla zdrowia i zrównoważonego rozwoju”. Organizatorem konferencji był Zakład...
Udział przedstawiciela IBPRS-PIB w misji gospodarczej towarzyszącej wizycie Prezydenta RP w Egipcie
W dniach 29-31 maja br. odbyła się misja gospodarcza towarzysząca wizycie Prezydenta RP w Egipcie połączona z Poland-Egipt New Tech Forum w Kairze. Wydarzenie zostało zorganizowane przez Polską Agencję Inwestycji i Handlu oraz Krajową Izbę Gospodarczą.Poland-Egipt New...
Mgr inż. Justyna Szczepańska laureatką konkursu START 2022 Fundacji na rzecz Nauki Polskiej
Miło nam poinformować, że mgr inż. Justyna Szczepańska z Zakładu Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych IBPRS-PIB została laureatką prestiżowego konkursu START 2022 Fundacji na rzecz Nauki Polskiej dla najzdolniejszych naukowców przed 30. rokiem życia z całej...
Szkolenie w zakresie metodyki oznaczania wybranych wyróżników jakościowych ziarna i mąki oraz interpretacji uzyskiwanych wyników badań
do pobrania: Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS-PIB zaprasza do udziału w szkoleniu w zakresie metodyki oznaczania wybranych wyróżników jakościowych ziarna i mąki oraz interpretacji uzyskiwanych wyników badań. Termin szkolenia: 1-2 czerwca 2022 r. Forma...
Taste Receptors: Past and Present (Receptory smaku: dawniej i dziś)
prof. Danielle ReedMonell Chemical Senses CenterFiladelfia, USAZapraszamy na wykład: 3 czerwca 2022, godz. 13:00Geny receptorów smaku kodujące białka, które reagują na gorzkie i słodkie cząsteczki, zostały odkryte dwadzieścia lat temu i poznaliśmy wiele aspektów ich...
XIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw
Zakład Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie ma zaszczyt zaprosić Przedstawicieli Nauki oraz Przedstawicieli Przemysłu na XIII...
54. Konkurs „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” 2022 – oceny sensoryczne
W dniach 10-11 marca 2022 roku odbyły się oceny sensoryczne produktów mięsnych przeprowadzone w ramach 54. KONKURSU „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” 2022 organizowanego przez Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława...
Projekt NeoGIANT – zrównoważony proces ekstrakcji w skali przedwdrożeniowej
NeoGiANT to innowacyjny projekt, który oferuje nowe rozwiązania z wykorzystaniem naturalnych właściwości przeciwdrobnoustrojowych i przeciwutleniających ekstraktów z wytłoków winogron, będących bogatym źródłem fitozwiązków, w szczególności związków fenolowych, w celu...
Trwa nabór wniosków w programie IS_MIRRI21/MIRRI Transnational Access (TNA)
Program IS_MIRRI21/MIRRI Transnational Access (TNA) – promuje międzynarodową współpracę i mobilność naukowców w ramach ogólnoeuropejskiej infrastruktury badań. Do skorzystania w proponowanych w programie wysokiej jakości zasobów, usług mikrobiologicznych,...
Życzenia Świąteczne
Zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych w pełnym radości rodzinnym gronie oraz spełnienia marzeń w nadchodzącym Nowym Roku!
Opracowanie innowacyjnego urządzenia Mainbox (paczkomat dla żywności)
Zakład Technologii i Techniki Chłodnictwa IBPRS-PIB ma zaszczyt przedstawić efekt prac badawczych w ramach projektu z Programu Operacyjnego Wielkopolski Regionalny System Operacyjny na lata 2014-2020,Działanie 1.2. Wzmocnienie potencjału innowacyjnego...
Zapraszamy na szkolenie on-line: „Jakość mrożonych owoców i przepisy regulujące ich produkcję”.
Zapraszam do udziału w bezpłatnym szkoleniu on-line: JAKOŚĆ MROŻONYCH OWOCÓW I PRZEPISY REGULUJĄCE ICH PRODUKCJĘ organizowanym w dniu 14 grudnia 2021 roku przez Zakład Technologii i Techniki ChłodnictwaInstytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof....
Post-doc position in IBPRS-PIB
For more information you can contact dr inż. Renata Choińska by e-mail: renata.choinska@ibprs.plPost-doc position in Prof. Waclaw Dabrowski Institute of Agricultural and Food Biotechnology – State Research InstituteRakowiecka st. 36, 02-532 Warsaw, Poland End date:...
WEBINARIA MIRRI: „Zasoby mikrobiologiczne dla zielonej, zdrowej i zrównoważonej przyszłości” i „Najnowocześniejsze technologie dla kolekcji kultur mikrobiologicznych”
WEBINARIA MIRRI: „Zasoby mikrobiologiczne dla zielonej, zdrowej i zrównoważonej przyszłości” i „Najnowocześniejsze technologie dla kolekcji kultur mikrobiologicznych 2030” Webinarium 1 | Zasoby mikrobiologiczne dla zielonej, zdrowej i zrównoważonej przyszłości Data:...
Spotkanie Pożniwne 2021
W dniu 16 listopada 2021 r.Zakład Przetwórstwa Zbóż i PiekarstwaInstytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego– Państwowego Instytutu Badawczego zorganizował Spotkanie Pożniwne dotyczące aktualnej sytuacji na rynku ziarna zbóż w...
Produkcja słodzonych przetworów owocowych w gospodarstwie rolnym
Zapraszamy rolników oraz pracowników jednostek doradztwa rolniczego do uczestnictwa w bezpłatnym szkoleniu on-line: Produkcja słodzonych przetworów owocowych w gospodarstwie rolnym które odbędzie się w dniu 7 grudnia 2021 r. Żywność produkowana w...
Dr Chrysoula Tassou i Dr Agapi Doulgeraki gościły w IBPRS. Thank you for coming!
Zakład Mikrobiologii IBPRS miał przyjemność gościć Dr Chrysoula Tassou i Dr Agapi Doulgeraki z Instytutu Technologii Produktów Rolnych (ITAP) Greckiej Organizacji Rolniczej DIMITRA, w ramach działań #TNA realizowanych w projekcie IS_MIRRI21 #MIRRI. Świetna okazja do...
Inauguracja Roku Akademickiego w Szkole Doktorskiej „Agrobiotech PhD”
ZAPROSZENIEna inaugurację roku akademickiego 2021/2022w Szkole Doktorskiej „AgroBioTech PhD” Dyrekcja i Rady Naukowe Instytutów Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie Instytutu...
Ogłoszenie RN IBPRS-PIB o publicznej dyskusji nad rozprawą doktorską mgr inż. Barbary Noszka
Ogłoszenie Rady Naukowej Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego instytutu Badawczego w Warszawie O publicznej dyskusji nad rozprawą doktorską mgr inż. Barbary Noszka Temat rozprawy: Zastosowanie wybranych...
Doktorat wdrożeniowy – poszukujemy
Szkoła Doktorska „AgroBioTech PhD”poszukuje kandydata na doktoranta do realizacji doktoratu wdrożeniowegow dyscyplinie naukowej technologia żywności i żywienia na temat: „Opracowanie sposobu immobilizacji komórek bakteriiw powłokach biodegradowalnych w celu...
Ogłoszenie – kandydat na doktoranta w Szkole Doktorskiej „AgroBioTech PhD”
Warszawa, 20.08.2021 r. Szkoła Doktorska „AgroBioTech PhD” poszukuje kandydata na doktoranta do realizacji doktoratu wdrożeniowego w dyscyplinie naukowej technologia żywności i żywienia na temat: „Opracowanie sposobu immobilizacji komórek bakterii w powłokach...
Praca – pomoc laboratoryjna ZO
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego - Państwowy Instytut Badawczy Zakład Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych zatrudni osobę na stanowisko POMOC LABORATORYJNA Opis stanowiska: Praca w laboratorium, w tym m.in.:...
Praca – pomoc laboratoryjna ZZ
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa zatrudni osobę na stanowisko POMOC LABORATORYJNA Opis stanowiska: Utrzymywanie w należytej czystości przydzielonych...
Uwaga: Ogólnopolski konkurs filmowy!
Ogólnopolski konkurs filmowy „Świat się kręci wokół wsi” #SolidarnizRolnikami „Świat się kręci wokół wsi” i to dosłownie. Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi organizuje amatorski konkurs filmowy skierowany do młodych, zdolnych mieszkańców terenów wiejskich. Wystarczy...
Komisja wyborcza do przeprowadzenia wyborów do Rady Naukowej IBPRS-PIB kadencji 2021-2025
Komisja wyborcza do przeprowadzenia wyborów do Rady Naukowej IBPRS-PIB kadencji 2021-2025 Lila Nabiałek (DI) - przewodnicząca Elżbieta Bartosiak (ZF) Urszula Tamara Jasińska (ZO) Dorota Kosiewicz (ZMT) - pełnomocnik Elwira Lonycz (DA) Iwona Mateńko (DA) Ewa...
Harmonogram wyborów Rady Naukowej IBPRS-PIB kadencji 2021-2025
Warszawa, dn. 11.06.2021 r. Komisja wyborcza do przeprowadzenia wyborów do Rady Naukowej IBPRS-PIB kadencji 2021-2025 powołana Zarządzeniem Dyrektora IBPRS-PIB nr 15/2021 ogłasza harmonogram wyborów: 11.06.2021 - ogłoszenie harmonogramu wyborów 14.06.2021 -...
Projekt, w którym bierzemy udział, został zakwalifikowany do finansowania! Gratulacje!
Miło nam poinformować, że grant, w którym IBPRS-PIB bierze udział pt. “THE POWER OF GRAPE EXTRACTS AS ANTI-MICROBIALS” (Neo_GiANT), złożony w konkursie LC-GD-6-1-2020: “Testing and demonstrating systemic innovations in support of the Farm-to-Fork Strategy” in the EU...
Krajowe Dni Pola Minikowo 2021. Europejski Zielony Ład na polach w Polsce.
Strona wydarzenia: https://dnipola.kpodr.pl/ materiały do pobrania: plakat: [ pobierz .pdf ] informacja: [ pobierz .pdf ] Imprezy towarzysząceSerdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w wydarzeniu: Krajowe Dni Pola – Minikowo 2021Europejski Zielony Ład na polach w...
Szkolenie: Bezpieczeństwo produkcji żywności w małych zakładach przetwórczych
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy informuje o organizacji dwudniowego szkolenia pt: „Bezpieczeństwo produkcji żywności w małych zakładach przetwórczych” w dniach 10-11.06.2021r. w trybie...
Studia podyplomowe: Bezpieczeństwo produkcji żywności w małych zakładach przetwórczych
Oferta studiów podyplomowych IBPRS-PIB dla doradców ODR STUDIA PODYPLOMOWE „Bezpieczeństwo zdrowotne produkcji żywności w gospodarstwach rolniczych i małych zakładach przetwórczych” Uprzejmie informujemy, że IBPRS-PIB w Warszawie prowadzi aktualnie nabór na...
Praca – pracownik laboratorium w Zakładzie Technologii Mięsa i Tłuszczu w Warszawie
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu ul. Jubilerska 4 w Warszawie Laboratorium Badania Żywności w Pracowni Analiz Instrumentalnych zatrudni osobę na...
Projekt Inkubator Innowacyjności 4.0 – Zdobądź środki na dalsze prace badawczo-rozwojowe!
Projekt Inkubator Innowacyjności 4.0 — Zdobądź środki na dalsze prace badawczo-rozwojowe! Otwieramy „Konkurs na Grant”. W dniu 01.03.2021 roku Konsorcjum: Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy...
Zapisy do programu TransNational Access (TNA)
IBPRS-PIB razem z Instytutem Pasteura z Francji zaprasza doktorantów, naukowców i firmy prywatne do identyfikacji taksonomicznej szczepów Alicyclobacillus techniką spektrometrii mas MALDI-TOF oraz technikami biologii molekularnej. Program TNA oferuje dostęp do...
53. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO – zostają przełożone.
Uprzejmie informujemy, że w związku z obecną sytuacją epidemiologiczną w Polsce53. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO,które miały się odbyć 26 listopada 2020 roku w Warszawiezostają przełożone. Poinformujemy Państwa o nowym terminie wydarzenia. Przypominamy również, że od 14 maja...
Projekt SeCuRe Centrum Zasobów Mikrobiologicznych wśród zwycięzców konkursu!
Projekt SeCuRe – Centrum Zasobów Mikrobiologicznych – jest przedsięwzięciem ogólnokrajowym, ale z odniesieniem do prac realizowanych w wymiarze europejskim. Objęty Kontraktem Terytorialnym dla Województwa Mazowieckiego zakłada rozwijanie i doskonalenie Krajowej Sieci...
Praca – specjalista ZF
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego Zakład Technologii Fermentacji zatrudni osobę na stanowisko S P E C J A L I S T A Opis stanowiska: Udział w realizacji prac badawczych oraz produkcji preparatów mikrobiologicznych w...
Ogłoszenie Rady Naukowej IBPRS o publicznej dyskusji nad rozprawą doktorską mgr inż. Sylwii Moniki Stępniewskiej
W dniu 17.12.2020 roku o godz. 10.00 w auli AInstytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego w Warszawie, ul. Rakowiecka 36odbędzie się publiczna dyskusja nad rozprawą doktorską mgr inż. Sylwii Moniki Stępniewskiejna temat: Studia...
Ogłoszenie Rady Naukowej IBPRS o publicznej dyskusji nad rozprawą doktorską mgr Zuzanny Małyszek
W dniu 17.12.2020 roku o godz. 12.00 w auli AInstytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego w Warszawie, ul. Rakowiecka 36odbędzie się publiczna dyskusja nad rozprawą doktorską mgr Zuzanny Małyszek na temat: Wpływ struktury...
Warsztaty naukowe – Webinar WP8 IS_MIRRI21 – już za nami
Pierwsze warsztaty „Implementation and Sustainability of Microbial Resource Research Infrastructure for the 21st Century”zorganizowane przez IBPRS, już za nami. Dnia 23.10.2020 Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego z...
SPOTKANIE POŻNIWNE W WARSZAWIE
Szanowni Państwo, Dziękuję za zainteresowanie udziałem w „Spotkaniu Pożniwnym” w dniu 5 listopada organizowanym przez Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS. Z przykrością informuję, że webinarium „Spotkanie Pożniwne” zostało odwołane, w związku z małą...
Zaproszenie do udziału w XXV Cyklu badań biegłości kierowanych do Laboratoriów przy Zakładach Przetwórstwa Zbożowo-Młynarskiego i Piekarskich
Zakład Przetwórstwa Zbóż i PiekarstwaInstytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiegozaprasza do udziału W XXV Cyklu badań biegłości kierowanym do Laboratoriów przy Zakładach Przetwórstwa Zbożowo-Młynarskiego i Piekarskich Czas...
Kupuję świadomie – PRODUKT POLSKI
Kupuję świadomie – PRODUKT POLSKI. Polscy producenci branży spożywczej mogą liczyć na pełne zaangażowanie Instytutu w opracowaniu innowacyjnych technologii i produktów, kontrolę jakości, a także dbanie o bezpieczeństwo produktów, półproduktów i surowców. Ogólnopolska...
Funkcjonujemy w pełnym zakresie usług
W związku z obecną sytuacją epidemiczną w kraju, uprzejmie informuję, że Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa funkcjonuje w pełnym zakresie usług, przy zachowaniu wszelkich warunków bezpieczeństwa pracowników i klientów. Zachęcamy do współpracy. dr inż. Anna...
XXVIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa – Postępy w Technologii Tłuszczów Roślinnych
Wielce Szanowni, Drodzy Konferencjusze! Od wielu lat spotykaliśmy się na Międzynarodowych Konferencjach Naukowych „Postępy w Technologii Tłuszczów Roślinnych” w różnych wspaniałych miejscach naszego kraju oraz za granicą. Wspólne spotkania przyczyniły się do...
Życzenia Świąteczne
Z okazji nadchodzących Świąt Wielkiej Nocy, życzę Państwu i wszystkim pracownikom IBPRS, aby ten czas był przepełniony spokojem, miłością oraz zdrowiem, pozwalając Nam przetrwać trudne chwile. Niech to będzie czas odpoczynku w gronie najbliższych, który doda Państwu...
Laboratoryjne badania jakościowe ziarna zbóż na TGE S.A.
Z przyjemnością informujemy, że Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. Prof. Wacława Dąbrowskiego Uchwałą Towarowej Giełdy Energii S.A. Nr 85/17/2020 z dnia 18 marca 2020 roku został dopuszczony do uczestnictwa w laboratoryjnych badaniach jakościowych...
53. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO
53. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO Uprzejmie informujemy, że w związku z obecną sytuacją epidemiologiczną w Polsce i na świecie 53. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO oraz sympozjum Naukowo-Techniczne pt. „Postęp w Technologii Mięsa. Nauka – Praktyce”, które miały się odbyć 14 maja br....
Konferencja przetwórstwa zbóż i piekarstwa
Szanowni Państwo, Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa z przykrością informuje, że cykliczna konferencja zbożowa w Krynicy Morskiej nie odbędzie się w tradycyjnym terminie maj-czerwiec 2020 r. Na bieżąco monitorujemy rozwój sytuacji epidemicznej związanej z...
Kodeks Etyki Żywnościowej
„Kodeks kierujemy do wszystkich uczestników łańcucha żywnościowego, którzy mają jakikolwiek wpływ na produkcję, przetwarzanie i obrót żywnością, a zatem nie tylko do producentów płodów rolnych i przetwórców żywności, ale także do producentów pasz oraz składników i...
COVID-19. Ważne informacje.
Szanowni Państwo, Dbając o bezpieczeństwo i zdrowie pracowników Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego informuję, że z dniem 12.03.2020 r. wstrzymane zostają służbowe wyjazdy krajowe i zagraniczne, wizyty gości i klientów...
WYKONAWCA STUDENT/DOKTORANT OPUS17
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego Zakład Analizy Żywności ogłasza konkurs na stanowisko WYKONAWCA STUDENT/DOKTORANT OPUS17 W ramach projektu "Potencjał szlaków metabolicznych grzybów z rodzaju Trichoderma...
XIII Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw – ODWOŁANA
Mając na uwadze bezpieczeństwo naszych Uczestników oraz trudny do przewidzenia rozwój sytuacji związanej z szerzeniem się zachorowań związanych z koronawirusemw imieniu Komitetu Organizacyjnego XIII Konferencji Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw uprzejmie...
53. Konkurs Wędlin: Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym – WIOSNA 2020
Dyrektor Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego ogłasza 53. Konkurs Wędlin pod tytułem„Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” WIOSNA 2020. Wiosenny KONKURS obejmuje następujące wędliny: kiełbasy (z wyłączeniem...
Pracownicze Plany Kapitałowe
W dniu 8 stycznia 2020r. w gmachu IBPRS przy ul. Rakowieckiej 36 w Warszawie odbyło się spotkanie informacyjne dot. Pracowniczych Planów Kapitałowych zwanych „PPK” mające na celu poszerzenie wiedzy o programie PPK. Szkolenie skierowane do wszystkich pracowników...
52. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego (IBPRS), Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu we współpracy ze Stowarzyszeniem Naukowo-Technicznym Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego oraz Fundacją Techniki Polskiej...
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego na Festiwalu Przemiany w Centrum Nauki Kopernik (30.09 – 3.10.2019).
IBPRS jako partner Centrum Nauki Kopernik wziął udział w Festiwalu Przemiany, którego tematem w tym roku był „Apetyt a apatia”. Pracownicy naszego Instytutu byli zaangażowani w organizację wykładów, warsztatów oraz stoiska promocyjnego. Merytorycznymi...
Szkolenie: „Produkcja bezpiecznej zdrowotnie żywności w gospodarstwach rolniczych w aspekcie rozwoju rolniczego handlu detalicznego”.
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego w ramach operacji pt.: „Produkcja bezpiecznej zdrowotnie żywności w gospodarstwach rolniczych w aspekcie rozwoju rolniczego handlu detalicznego” do realizacji w ramach Planu...
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego na Festiwalu POLSKA OD KUCHNI
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego został partnerem Festiwalu Kulinarnego Polska Od Kuchni organizowanego na Plaży w Wilanowie 21-22 września. W ramach merytorycznemu wydarzenia na scenie Festiwalu wystąpiła...
Dożynki Jasnogórskie w Częstochowie: IBPRS na XXVIII Krajowej Wystawie Rolniczej.
Na przełomie sierpnia i września w Częstochowie odbyła się 28. Krajowa Wystawa Rolnicza połączona z Dożynkami Jasnogórskimi. Nasze stoisko odwiedził Jan Krzysztof Ardanowski, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Instytut Biotechnologii Przemysłu...