Archiwum wpisów:
56. Dni Przemysłu Mięsnego
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego, Państwowy Instytut Badawczy (IBPRS-PIB), Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu we współpracy ze Stowarzyszeniem Naukowo-Technicznym Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego i...
Serdecznie zapraszamy na 27 Piknik Naukowy Polskiego Radia i Centrum Nauki Kopernik!
Serdecznie zapraszamy na 27 Piknik Naukowy Polskiego Radia i Centrum Nauki Kopernik dnia 15 czerwca 2024. Kolekcja Kultur Drobnoustrojów Przemysłowych IBPRS wprowadzi Was w fascynującą podróż w świat drobnoustrojów przemysłowych, które odgrywają kluczową rolę w...
56. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO pt. „Perspektywy wędzarnictwa w Polsce”
KOMUNIKAT 56. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO „Perspektywy wędzarnictwa w Polsce” odbędą się w Domu Technika NOT, Warszawa, ul. Czackiego 3/5, III piętro, w dniu 16 maja 2024 r. PROGRAM: Godz. 9.00 – 10.00 Rejestracja uczestników Sala B Godz.10.00 Powitanie...
Dni Otwarte Funduszy Europejskich – fotorelacja z wydarzenia
W ubiegły piątek otworzyliśmy wybrane laboratoria dla zwiedzających. Można było zobaczyć laboratoria Zakładu Mikrobiologii, Zakładu Technologii Fermentacji oraz Halę Półtechniki, gdzie znajduje się nasz zestaw bioreaktorów do produkcji biopreparatów. Na początku...
Dni Otwarte Funduszy Europejskich – pokaz bioreaktorów w Instytucie Biotechnologii
10 maja (w ten w piątek) pokaz bioreaktorów! Wszystkich chętnych – zainteresowanych mikrobiologią i biotechnologią przemysłową – zapraszamy do odwiedzenia Instytutu IBPRS-PIB. Nasza jednostka naukowa ma ponad 100-letnią tradycję w zakresie badań nad jakością i...
Nowa strona internetowa Kolekcji Kultur Drobnoustrojów Przemysłowych
Zapraszamy na https://kkp.ibprs.pl/ Nowa strona Kolekcji Kultur Drobnoustrojów Przemysłowych już działa!
Projekt NeoGIANT z grantem „Premia na Horyzoncie 2”
Z radością informujemy, że projekt NeoGiant –„Moc ekstraktów z winogron: właściwości przeciwdrobnoustrojowe i antyoksydacyjne w celu ograniczenia stosowania antybiotyków u zwierząt hodowlanych” realizowany przez naukowców IBPRS-PIB w programie Horyzont 2020 uzyskał...
dr hab. inż. Marek Roszko – nowym Dyrektorem IBPRS-PIB
W dniu 1 marca 2024 roku Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Czesław Siekierski powołał dr. hab. inż. Marka Roszko na Dyrektora Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego - Państwowego Instytutu Badawczego Naszemu Koledze...
Ogłoszenie o obronie mgr inż. Michała Wójcickiego
OGŁOSZENIE O OBRONIE Ogłoszenie Rady Naukowej Instytutu Biotechnologii PrzemysłuRolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego– Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawieo obronie rozprawy doktorskiej mgr inż. Michała Wójcickiego. Temat rozprawy...
Szkolenie w zakresie metodyki oznaczania wybranych wyróżników jakościowych ziarna i mąki oraz interpretacji uzyskiwanych wyników badań
Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS-PIB zaprasza na Szkolenie w zakresie metodyki oznaczania wybranych wyróżników jakościowych ziarna i mąki oraz interpretacji uzyskiwanych wyników badań Termin szkolenia: 19-20 marca 2024 r. Szkolenie skierowane jest...
Ogłoszenie o obronie mgr inż. Olgi Świder
Ogłoszenie o obronie Ogłoszenie Rady NaukowejInstytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczegoim. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczegow Warszawieo publicznej dyskusji nad rozprawą doktorskąmgr inż. Olgi Świder Temat rozprawy doktorskiej:...
Publiczna dyskusja nad rozprawą doktorską mgr inż. Justyny Nasiłowskiej
W dniu 14.12.2023 roku w Auli A Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie, ul. Rakowiecka 36 odbyła się publiczna dyskusja nad rozprawą doktorską mgr inż. Justyny Nasiłowskiej na...
Relacja ze Spotkania Pożniwnego z przedstawicielami branży zbożowo-młynarskiej w Polsce
Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS-PIB w dniu 8 grudnia 2023 r. zorganizował kolejne SPOTKANIE POŻNIWNE dedykowane przedstawicielom branży zbożowo-młynarskiej w Polsce. Wydarzenie zorganizowano podczas drugiego dnia Konferencji pt. „Prezentacja efektów prac...
Prezentacja efektów prac zrealizowanych przez IBPRS-PIB w latach 2021–2023 na rzecz MRiRW
Zgłoszenie uczestnictwa w Konferencji 7-8 grudnia 2023 r. „Prezentacja efektów prac zrealizowanych przez IBPRS-PIB w latach 2021-2023 na rzecz MRiRW” Akceptuję warunki uczestnictwa w Konferencji i wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celu...
Konkurs na Profesora Instytutu
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy zatrudni osobę na stanowisko: Profesora Instytutu Miejsce zatrudnienia: Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława...
Konkurs na stanowisko Profesora
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy zatrudni osobę na stanowisko: Profesora Miejsce zatrudnienia: Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego...
Spotkanie Polskiego Punktu Koordynacyjnego Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności EFSA
W dniu 17 października 2023 r. w siedzibie IBPRS-PIB w Warszawie odbyło się spotkanie Polskiego Punktu Koordynacyjnego Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności EFSA (PPK EFSA) z organizacjami kompetentnymi z art. 36 rozporządzenia (WE) PE i Rady nr 178/2002. ...
Inauguracja roku akademickiego w Szkole Doktorskiej AgroBioTech
Dyrekcja i Rady Naukowe Instytutów: Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego– Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie Instytutu Ogrodnictwa– Państwowego Instytutu Badawczego w Skierniewicach Instytutu Hodowli i...
3rd International Conference of the Food Allergy Forum w Amsterdamie
Pod koniec września pracownicy naukowi IBPRS – prof. Krystian Marszałek oraz dr Amin Mousavi Khaneghah z Zakładu Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych uczestniczyli w "3rd International Conference of the Food Allergy Forum” w Amsterdamie. Głównym celem było...
Udział w ECCO XLI – „Wpływ zasobów mikrobiologicznych w służbie zdrowia, rolnictwie i ekologii” – Bruksela 2023
W ramach członkostwa Kolekcji Kultur Drobnoustrojów Przemysłowych – Centrum Zasobów Mikrobiologicznych w ECCO (Europejskiej Organizacji Kolekcji Kultur ang. European Culture Collections Organisation), przedstawiciele Zakładu Mikrobiologii Joanna Bucka-Kolendo i...
Spotkanie brokerskie Klastra 6 programu Horyzont Europa Care4Bio w Brukseli
W dniu 26 września br., przedstawiciele Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego - PIB, Prof. Krystian Marszałek z ZO oraz mgr Agata Wierzbińska z DI, wzięli udział w spotkaniu brokerskim Klastra 6 programu Horyzont Europa. Spotkanie organizowane było...
Szkolenie w ramach European Food Risk Assessment Fellowship Programme (EU-FORA)
We wrześniu br. pracownicy naukowi IBPRS-PIB - mgr Nikola Maciejewska z Zakładu Jakości Żywności w Łodzi oraz dr inż. Łukasz Woźniak z Zakładu Bezpieczeństwa i Analizy Chemicznej Żywności uczestniczyli, jako stypendyści Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności...
Praca – Mikrobiolog w Zakładzie Mikrobiologii
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy Zakład Mikrobiologii zatrudni osobę na stanowisko MIKROBIOLOG Opis stanowiska: Praca w akredytowanym laboratorium, w tym: Przyjmowanie i...
Spotkanie grupy roboczej COST Action ‘CA21149 – Reducing acrylamide exposure of consumers by a cereals supply-chain approach targeting asparagine’.
W dniu 6 września dr inż. Anna Szafrańska, kierownik Zakładu Zbóż i Piekarstwa IBPRS-PIB wzięła udział w Spotkaniu grupy roboczej COST Action ‘CA21149 - Reducing acrylamide exposure of consumers by a cereals supply-chain approach targeting asparagine’. Spotkanie...
KICK-OFF MEETING PROJEKTU „PROMISEANG”
W dniu 15 września, IBPRS-PIB gościł partnerów projektu Horizon Europe PROMISEANG w ramach kick-off meeting’u projektu. PROMISEANG – Alternative PROteins from MIcrobial fermentation of non-conventional SEA sources for Next-Generation food, feed and non-food bio-based...
XXXII Krajowa Wystawa Rolnicza towarzysząca Ogólnopolskim Dożynkom Jasnogórskim
XXXII Krajowa Wystawa Rolnicza towarzysząca Ogólnopolskim Dożynkom Jasnogórskim odbyła się w pierwszy weekend wrześniowy. Dzięki życzliwości Ojców Paulinów oraz olbrzymiej pracy organizacyjnej Śląskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Częstochowie – wydarzenie to...
XXVIII Cykl badań biegłości – zapraszamy!
Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego - PIB zaprasza do udziału w: XXVIII Cyklu badań biegłości kierowanym do Laboratoriówprzy Zakładach Przetwórstwa Zbożowo-Młynarskiego i...
„Świat się kręci wokół wsi” – III ogólnopolski konkurs filmowy
Weź udział w III ogólnopolskim konkursie filmowym „Świat się kręci wokół wsi”! W imieniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, który jest Organizatorem konkursu, zapraszamy do udziału w III ogólnopolskim konkursie filmowym „Świat się kręci wokół wsi”. Partnerami w...
Assistant (post-doc) position – OPUS 20
Assistant (post-doc) position in Prof. Waclaw Dabrowski Institute of Agricultural and Food Biotechnology - State Research Institute Rakowiecka str. 36, 02-532 Warsaw, Poland We are looking for enthusiastic and skilled candidates for an assistant/post-doc...
Stypendium dla Pana Zhe Chen – gratulacje!
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. W. Dąbrowskiego-PIB informuje, że w wyniku konkursu na stypendium naukowe w projekcie NCN OPUS 16 pt: Nowe pochodne roślinnych kwasów karboksylowych jako aktywne składniki biopreparatów bezpiecznych dla...
Nawiązaliśmy współpracę z Uniwersytetem Stambulskim w ramach projektu MIRRI
W zeszłym tygodniu, przedstawicielki IBPRS-PIB – dr inż. Joanna Bucka Kolendo (Zakład Mikrobiologii) oraz mgr Agata Wierzbińska (Dział Koordynacji Badań, Informacji Naukowej i Marketingu) odbyły spotkania na Istanbul University w ramach realizacji projektu IS_MIRRI21...
Mgr Nikola Śmigielska oraz dr inż. Łukasz Woźniak – stypendystami The European Food Risk Assessment (EU-FORA) Fellowship Programme
Miło nam poinformować, że w ramach współpracy z EFSA dwoje naukowców z IBPRS-PIB zostało stypendystami tegorocznej edycji The European Food Risk Assessment (EU-FORA) Fellowship Programme. Odbędą oni 12-miesięczny staż na europejskich uczelniach będących organizacjami...
Konferencja Zbożowa 2023 – zaproszenie
Zakład Przetwórstwa Zbóż i PiekarstwaInstytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczegoim. prof. Wacława Dąbrowskiego – PIB w Warszawie Zaprasza do udziału w 41. Konferencji przetwórstwa zbóż i piekarstwaorganizowanej w dniach 5 - 6 października 2023 roku...
Dr hab. Marcin Bryła, prof. IBPRS-PIB, na konferencji „The Mycotoxins and Phycotoxins” – Easton, MA.
W dniach 18-23 czerwca 2023 r. w Easton (MA, USA) odbyła się międzynarodowa konferencja pt. „The Mycotoxins and Phycotoxins” organizowana cyklicznie przez Gordon Research Conference. Jest to wiodąca, cykliczna międzynarodowa konferencja naukowa koncentrująca się na...
Dr Amin Mousavi Khaneghah w gronie ekspertów międzynarodowych ekspertów naukowych ONZ (FAO) i Światowej Organizacji Zdrowia (WHO)
Z przyjemnością informujemy, że dr Amin Mousavi Khaneghah z Zakładu Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych, IBPRS-PIB dołączył do grona międzynarodowych ekspertów naukowych Organizacji Narodów Zjednoczonych ds. Wyżywienia i Rolnictwa (FAO) oraz Światowej...
Staż dr inż. Justyny Szczepańskiej na Uniwersytecie w Udine, Włochy
W ubiegłym roku dr inż. Justyna Szczepańska została laureatką prestiżowego konkursu START 2022 Fundacji na rzecz Nauki Polskiej dla najzdolniejszych naukowców z całej Polski przed 30 rokiem życia. Każdego roku na 100 laureatów FNP przyznaje jedno dodatkowe stypendium...
Stypendium dla studenta / doktoranta
Name of the Institute: Institute of Biotechnology of the Agricultural and Food Industry National Research Institute - Warsaw Job Title: Scholarship/Ph.D. student Requirements for candidates: Master's degree or its equivalent in such fields as food technology, biology,...
Quality Assurance and Safety of Crops & Foods z Impact Factor 4 (Q2)!
Miło nam zakomunikować, że czasopismo Quality Assurance and Safety of Crops & Foods, którego redaktorem naczelnym jest dr hab. inż. Amin Mousavi Khaneghah, a redaktorem pomocniczym dr hab. inż. Krystian Marszałek z Zakładu Technologii Przetworów Owocowych i...
Bezpieczeństwo żywności w Polsce: spotkanie delegacji GIS oraz EFSA w IBPRS-PIB
W dniu 27 czerwca 2023 r. w IBPRS-PIB odbyło się spotkanie poświęcone omówieniu roli i zadań Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności – EFSA oraz możliwości i korzyści wynikających ze współpracy pomiędzy Instytutem a Urzędem. Spotkanie zorganizowane dla...
Spotkanie zamykające projekt IS_MIRRI21
Kończy się realizowany w IBPRS-PIB projekt unijny pt. ‘Implementation and Sustainability of Microbial Resource Research Infrastructure for 21st Century IS_MIRRI21’ (Wdrożenie i zrównoważony rozwój infrastruktury badawczej zasobów mikroorganizmów na miarę XXI wieku)....
Praca – Kierownik ZO
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy zatrudni osobę na stanowisko: Kierownika Zakładu Miejsce zatrudnienia: Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława...
Podsumowanie XXIX Międzynarodowej Konferencji Naukowej „Postępy w Technologii Tłuszczów Roślinnych”
XXIX Międzynarodowa Konferencja Naukowa „Postępy w technologii tłuszczów roślinnych” odbyła się w dniach 15 – 16 czerwca 2023 roku w ośrodku konferencyjnym Biznes i Wypoczynek w Falentach k. Warszawy. Organizatorem Konferencji był IBPRS-PIB (Zakład Technologii Mięsa i...
Praca – pomoc laboratoryjna w ZZ
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa zatrudni osobę na stanowisko POMOC LABORATORYJNA Opis stanowiska: Utrzymywanie w należytej czystości...
Praca – laborant w ZZ
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa zatrudni osobę na stanowisko LABORANT Opis stanowiska: Praca w laboratorium, w tym: przyjmowanie oraz...
3. Walne Zgromadzenie partnerów projektu NeoGiANT
3. Walne Zgromadzenie partnerów projektu NeoGiANT -„The power of grape extracts: antimicrobial and antioxidant properties to prevent the use of antibiotics in farmed animals” W dniach 29-30 maja, w Porto odbyło się Trzecie Walne Zgromadzenie z udziałem uczestników...
Wybieraj bezpieczną żywność – III edycja kampanii EFSA
#EUChooseSafeFood startuje ponownie z większą liczbą krajów na pokładzie! Sukces kampanii #EUChooseSafeFood w ostatnich dwóch latach sprawił, że Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) i jego partnerzy w poszczególnych państwach członkowskich UE...
IBPRS-PIB na Kongresie „Nauka dla Społeczeństwa”
Od 3 do 5 czerwca Politechnika Warszawska gościła przedstawicieli jednostek naukowych i ośrodków edukacyjnych z całej Polski. Celem Kongresu było przedstawienie osiągnięć polskiej nauki w kontekście rozwoju społecznego i poprawy jakości życia oraz bezpieczeństwa...
Krajowe Dni Pola 2023
W dniach 3-5 czerwca w Sielinku w województwie wielkopolskim odbyły się Krajowe Dni Pola 2023. Organizatorem wydarzenia był Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu. Krajowe Dni Pola to święto polskiego rolnictwa, które co roku przyciąga tłumy osób...
Ogłoszenie Rady Naukowej Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – PIB w Warszawie o publicznej dyskusji nad rozprawą doktorską mgr inż. Beaty Łaszkiewicz
W dniu 25.05.2023 roku o godz. 11:00 w auli A Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie, ul. Rakowiecka 36 odbyła się publiczna dyskusja nad rozprawą doktorską mgr inż. Beaty...
Wyniki 55. KONKURSU – Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym 2023
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego Państwowy Instytut Badawczy Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu zorganizował po raz pięćdziesiąty piąty pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi KONKURS pod tytułem...
Ocena cech reologicznych ciasta za pomocą metod badawczych powszechnie stosowanych w przemyśle zbożowo-młynarskim i piekarskim wraz z interpretacją uzyskiwanych wyników badań
Francuskie Konsorcjum Techniki Przetwórstwa Rolno-Spożywczego „FRACOP” Sp. z o.o.i Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS-PIB zapraszają na: Spotkanie informacyjno-dyskusyjne z zakresu oceny cech reologicznych ciastaza pomocą metod badawczych powszechnie...
54. Dni Przemysłu Mięsnego
54. Dni Przemysłu Mięsnego pt. „Nowe wyzwania dla przemysłu mięsnego" odbędą się w Domu Technika NOT, Warszawa, ul. Czackiego 3/5, III piętro w dniu 18 maja 2023 r. PROGRAM: SALA B: 9:00 – 10.15 — Rejestracja uczestników 10:00 — Powitanie uczestników i otwarcie...
Relacja — Szkolenie w zakresie metodyki oznaczania wybranych wyróżników jakościowych ziarna i mąki oraz interpretacji uzyskiwanych wyników badań
W dniach 28-29 marca 2023 r. w Zakładzie Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS-PIB zorganizowano coroczne szkolenie w zakresie metodyki oznaczania wybranych wyróżników jakościowych ziarna i mąki oraz interpretacji uzyskiwanych wyników badań. Celem szkolenia było...
XXIX Międzynarodowa Konferencja Naukowa POSTĘPY W TECHNOLOGII TŁUSZCZÓW ROŚLINNYCH
XXIX Międzynarodowa Konferencja Naukowa POSTĘPY W TECHNOLOGII TŁUSZCZÓW ROŚLINNYCH Olej rzepakowy – polskie złoto Falenty k. Warszawy, 15-16 czerwca, 2023r. organizowana przez Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego –...
EUROPEJSKIE FORUM ROLNICZE 2023
W dniach 22-23 marca w Jasionce k/ Rzeszowa odbyło się Europejskie Forum Rolnicze 2023. Podczas dwudniowego wydarzenia zorganizowany został szereg paneli dyskusyjnych, podczas których poruszono kwestie przyszłości oraz wyzwań jakie stoją przez europejskim rolnictwem....
Wykład Noblisty Sir Petera J. Ratcliffe’a
Wykład Sir Petera J. Ratcliffe’a “Molecular insights into the sensing of oxygen” 17 marca 2023 r. godz. 15:30 Rektor Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie serdecznie zaprasza na wykład Sir Petera J. Ratcliffe’a, laureata Nagrody Nobla 2019 w...
Ogłoszenie o publicznej obronie rozprawy doktorskiej
Uprzejmie zawiadamiamy, że w dniu 8 marca 2023 r. o godz. 11.30 w sali nr 57, SGGW w Warszawie odbędzie siępubliczna obrona rozprawy doktorskiej na stopień doktora nauk rolniczych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia mgr inż. Agnieszki Stelmaszczyk-Kusz nt.:...
Szkolenie w zakresie metodyki oznaczania wybranych wyróżników jakościowych ziarna i mąki oraz interpretacji uzyskiwanych wyników badań
SZKOLENIE W ZAKRESIE METODYKI OZNACZANIA WYBRANYCH WYRÓŻNIKÓW JAKOŚCIOWYCH ZIARNA I MĄKIORAZ INTERPRETACJI UZYSKIWANYCH WYNIKÓW BADAŃ data: 28-29 marca 2023 r. Szanowni Państwo, Zapraszamy do udziału w szkoleniu w zakresie metodyki oznaczania wybranych wyróżników...
Spotkanie z przedstawicielami Ambasady USA w Polsce w Zakładzie Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa
W dniu 8 lutego 2023 r. w Zakładzie Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa odbyło się spotkanie z przedstawicielami Ambasady USA w Polsce. Podczas spotkania m.in. poruszono temat związany z programem wyjazdowym US Agricultural and Trade Safety, zagadnienia związane z...
Nauka-Praktyce: Wymiana wiedzy i doświadczeń wdrożeniowych pracowników IBPRS i Doradców ODR
W dniach 13 i 14 lutego w IBPRS-PIB w Warszawie odbyło się szkolenie pt. Nauka-Praktyce. Wymiana wiedzy i doświadczeń wdrożeniowych pracowników IBPRS i Doradców ODR - dyskusja w obiektach Instytutu w Warszawie W pierwszym dniu program przedstawiał się następująco:...
OGŁOSZENIE O OBRONIE
W dniu 23.03.2023 roku o godz. 11:00 w auli A Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie, ul. Rakowiecka 36 odbędzie się publiczna dyskusja nad rozprawą doktorską mgr inż. Joanny...
Produkty Najwyższej Jakości – 55. Konkurs Wędlin
55. KONKURS – Produkty Najwyższej Jakości Dyrektor Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczegoim. prof. Wacława Dąbrowskiego– Państwowego Instytutu Badawczegoogłasza Konkurs Wędlin pod tytułem:„Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym" 2023. Konkurs...
Produkty Najwyższej Jakości – 55. Konkurs Wędlin
55. KONKURS – Produkty Najwyższej Jakości Dyrektor Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczegoim. prof. Wacława Dąbrowskiego– Państwowego Instytutu Badawczegoogłasza Konkurs Wędlin pod tytułem:„Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym" 2023. Konkurs...
Gratulacje dla prof. Krystiana Marszałka!
Miło nam poinformować, że dr hab. inż. Krystian Marszałek, prof. IBPRS, został powołany do składu Rady Narodowego Centrum Nauki. Rada Narodowego Centrum Nauki jest kluczowym organem Centrum. Określa dyscypliny naukowe i grupy dyscyplin w ramach których są ogłaszane i...