Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego 2022 t. 76 nr 3-4
SPIS TREŚCI
Zastosowanie wysokiego ciśnienia hydrostatycznego z kurkuminą i nizyną do przedłużenia trwałości mikrobiologicznej mięsa z piersi kurczaka
Kiełek E., Porębska I., Sokołowska B., Wojtczak A. 5
Ocena przydatności wybranych pożywek mikrobiologicznych do oznaczania liczby bakterii fermentacji mlekowej w piwie
Waldon-Wiewióra E., Sokołowska B., Niezgoda J. 21
Przeglad mechanizmów molekularnych wykorzystywanych w odpowiedzi na stres przez bakterie kwasu mlekowego
Bucka-Kolendo J., Sokołowska B. 32
Wartość wypiekowa mąki żytniej typ 1400 wyprodukowanej w krajowych młynach przemysłowych
Stępniewska S. 55
Wpływ czynników geograficznych na strukturę agrarną i strukturę ras zwierząt rzeźnych w regionach górskich i podgórskich w Polsce
Borzuta K., Lisiak D., Janiszewski P., Grześkowiak E. 73
Informacje dla autorów 88