Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego t. 73 nr 2
SPIS TREŚCI
Wpływ przechowywania zamrażalniczego na właściwości fizykochemiczne m. longissimus dorsi i m. quadriceps femoris z dzika
Gil M., Rudy M., Duma-Kocan P.
Rozdział I
Zmiany wybranych właściwości fizykochemicznych mięśnia najdłuższego grzbietu podczas przechowywania chłodniczego w zależności od płci bydła
Rudy M., Gil M., Żurek J., Angrys P.
Rozdział II
Wpływ szczepów bakterii Lactobacillus plantarum oraz Lactobacillus rhamnosus na skład mikrobioty jelitowej, parametry biochemiczne i morfologię krwi kurcząt brojlerów. Cz. II
Kupryś-Caruk M., Chabłowska B., Stefańska I., Piasecka-Jóźwiak K., Kotyrba D.
Rozdział III
Porównanie składu kwasów tłuszczowych w polewach cukierniczych przed i po ich podgrzaniu
Kowalska J., Romanów A., Majewska E., Drużyńska B., Ciecierska M., Derewiaka D., Wołosiak R., Kowalska H.
Rozdział IV
Wpływ dodatku suszonych owoców jagodowych na cechy babeczek bezglutenowych
Kowalczewski P., Ivanišová E.
Rozdział V
Przeciwdrobnoustrojowe działanie nanocząstek srebra na bakterie patogenne
Szymczak M.
Rozdział VI
Informacje dla autorów
Czytaj
Redakcja
Czytaj