Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy informuje o organizacji dwudniowego szkolenia pt: „Bezpieczeństwo produkcji żywności w małych zakładach przetwórczych” w dniach 10-11.06.2021r. w trybie on-line.
Podjęta przez Instytut inicjatywa organizacji szkolenia, kierowana jest głównie do pracowników ODR, przedsiębiorców oraz producentów żywności. Ma ona na celu podnoszenie kwalifikacji zawodowych w zakresie bezpieczeństwa zdrowotnego produkowanej żywności w ramach RHD. Szkolenie umożliwi również nawiązanie współpracy i pomocy pracowników IBPRS-PIB w praktycznym prowadzeniu bezpiecznej zdrowotnie produkcji przetwórczej.
Program szkolenia [pobierz .pdf]
Formularz zgłoszeniowy [pobierz .docx]
Program szkolenia on-line:
Pierwszy dzień – IBPRS
L.p. |
Temat |
Liczba godz. |
1 |
Wprowadzenie w problematykę szkolenia |
1h |
2 |
Zagrożenia chemiczne żywności w rhd |
2h |
3 |
Zagrożenia mikrobiologiczne żywności w rhd |
2h |
4 |
Dobre praktyki w przetwórstwie (GMP i GHP) – przygotowanie dokumentacji |
1h |
Drugi dzień – IBPRS
L.p. |
Temat |
Liczba godz. |
1 |
Systemy zapewnienia bezpieczeństwa żywności |
2h |
2 |
Znakowanie żywności |
1h |
3 |
Rola kontroli urzędowej w bezpieczeństwie żywności – uwarunkowania prawne |
2h |
Forum dyskusyjne – pytania i odpowiedzi |
2h |
Odbiorcy szkolenia:
Szkolenie skierowane jest dla doradców ODR, przedsiębiorców oraz producentów żywności.
Prowadzący szkolenie:
Szkolenie zostanie poprowadzone przez pracowników naukowych IBPRS-PIB z wieloletnim doświadczeniem w poruszanych obszarach tematycznych.
Termin i opłata:
Szkolenie odbędzie się w terminie 10-11.06.2021r
Koszt szkolenia 300zł brutto/za 2 dni
Termin zgłoszenia udziału w szkoleniu: 30.04.2021r
Termin wpłaty za udział w szkoleniu: 30.05.2021r
Nr konta: 67 1240 1095 1111 0000 0336 5564 z dopiskiem „szkolenie 06.2021” oraz imienia i nazwiska uczestnika/ów
Warunki uczestnictwa:
Zgłoszenie uczestnictwa w szkoleniu można dokonać poprzez:
- Zgłoszenie telefoniczne do osoby wyznaczonej do kontaktu
- Formularz zgłoszeniowy z podaniem imienia i nazwiska uczestnika, tel. kontaktowego, firmy oraz adresu mailowego (do kontaktu i logowania) przesłany na maila
- Dane dostępowe do spotkania za pośrednictwem platformy ZOOM otrzymają osoby po zaksięgowaniu opłaty za udział.
Osoby do kontaktu:
Dr inż. Halina Makała Tel. (22) 606 36 12 lub 601 070 987
Prof. dr hab. inż. Zbigniew Dolatowski Tel. (22) 606 37 30 lub 603 749 129
Sekretariat IBPRS Tel: (22) 606 36 00