tel. +48 22 606 36 00 ibprs@ibprs.pl
  • English

Ogłoszenie o obronie

Ogłoszenie Rady Naukowej
Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego
– Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie
o publicznej dyskusji nad rozprawą doktorską mgr Adrianny Bojarczuk

 

Temat rozprawy doktorskiej: „Ocena wpływu przetwarzania i przechowywania produktów roślinnych na zawartość skrobi opornej oraz wpływ jej spożycia na gospodarkę węglowodanową u ludzi”

 

W dniu 13.05.2025 roku o godz. 11:30 w Auli A Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie, ul. Rakowiecka 36 odbędzie się publiczna obrona rozprawy doktorskiej mgr Adrianny Bojarczuk

Dziedzina Nauki: dziedzina nauk rolniczych
Dyscyplina naukowa: technologia żywności i żywienia

Promotor: prof. dr hab. Krystian Marszałek
Promotor pomocniczy: dr hab. Danuta Gajewska

 

Recenzenci rozprawy:

  1. dr hab. Kapuśniak Janusz, Katedra Dietetyki i Badań Żywności, Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie,
  2. dr hab. n. med. i n. o zdr. Iwona Traczyk, Warszawki Uniwersytet Medyczny
  3. dr hab. Baranowska Hanna – Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu.

 

Streszczenie rozprawy doktorskiej oraz rozprawa doktorska znajdują się do wglądu w Bibliotece IBPRS-PIB w Warszawie, ul Rakowiecka 36 oraz na stronie internetowej Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie.

 

  1. Streszczenie rozprawy doktorskiej mgr Adrianny Bojarczuk
  2. Rozprawa doktorska mgr Adrianny Bojarczuk
  3. Recenzja nr 1 – prof. dr hab. Kapuśniak Janusz
  4. Recenzja nr 2 – Prof. dr hab. Baranowska Hanna
  5. Recenzja nr 3 – prof. dr hab. inż. Wojciech Golimowski
  6. Uchwała Rady Naukowej IBPRS-PIB o nadaniu stopnia doktora