Ogłoszenie o obronie
Ogłoszenie Rady Naukowej
Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego
– Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie
o publicznej dyskusji nad rozprawą doktorską mgr Adrianny Bojarczuk
Temat rozprawy doktorskiej: „Ocena wpływu przetwarzania i przechowywania produktów roślinnych na zawartość skrobi opornej oraz wpływ jej spożycia na gospodarkę węglowodanową u ludzi”
W dniu 13.05.2025 roku o godz. 11:30 w Auli A Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie, ul. Rakowiecka 36 odbędzie się publiczna obrona rozprawy doktorskiej mgr Adrianny Bojarczuk
Dziedzina Nauki: dziedzina nauk rolniczych
Dyscyplina naukowa: technologia żywności i żywienia
Promotor: prof. dr hab. Krystian Marszałek
Promotor pomocniczy: dr hab. Danuta Gajewska
Recenzenci rozprawy:
- dr hab. Kapuśniak Janusz, Katedra Dietetyki i Badań Żywności, Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie,
- dr hab. n. med. i n. o zdr. Iwona Traczyk, Warszawki Uniwersytet Medyczny
- dr hab. Baranowska Hanna – Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu.
Streszczenie rozprawy doktorskiej oraz rozprawa doktorska znajdują się do wglądu w Bibliotece IBPRS-PIB w Warszawie, ul Rakowiecka 36 oraz na stronie internetowej Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie.
- Streszczenie rozprawy doktorskiej mgr Adrianny Bojarczuk
- Rozprawa doktorska mgr Adrianny Bojarczuk
- Recenzja nr 1 – prof. dr hab. Kapuśniak Janusz
- Recenzja nr 2 – Prof. dr hab. Baranowska Hanna
- Recenzja nr 3 – prof. dr hab. inż. Wojciech Golimowski
- Uchwała Rady Naukowej IBPRS-PIB o nadaniu stopnia doktora