Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS-PIB zaprasza na
Szkolenie w zakresie metodyki oznaczania wybranych wyróżników jakościowych ziarna i mąki oraz interpretacji uzyskiwanych wyników badań
Termin szkolenia: 19-20 marca 2024 r.
Szkolenie skierowane jest do pracowników m.in.:
- laboratoriów przy zakładach zbożowo-młynarskich i piekarskich,
- osób odpowiedzialnych za opracowanie specyfikacji surowców,
- zatrudnionych w działach B+R ww. jednostek,
- zatrudnionych w działach produkcji i technologii,
- firm zajmujących się hodowlą nowych odmian zbóż
Cel szkolenia:
Podniesienie kompetencji pracowników w zakresie wykonywania badań laboratoryjnych ziarna i przetworów zbożowych, zapoznanie z interpretacją wyników oznaczania wybranych wyróżników jakościowych, identyfikacja przyczyn problemów technologicznych występujących na linii produkcyjnej, a także wymiana doświadczeń między prowadzącymi szkolenie a uczestnikami.
Zakres szkolenia:
- 19 marca – parametry jakościowe w ocenie ziarna i mąki (przeznaczone dla pracowników magazynów zbożowych, zakładów młynarskich, a także piekarskich)
- 20 marca – parametry reologiczne ciasta w ocenie jakości mąki pszennej i żytniej (przeznaczone dla pracowników zakładów młynarskich i piekarskich).
Program szkolenia:
Zgłoszenia:
Prosimy o wypełnienie karty zgłoszenia i przesłanie na adres: anna.szafranska@ibprs.pl
W przypadku dodatkowych pytań proszę o kontakt telefoniczny (22 606 38 85) lub mailowy.
Ilość miejsc na szkolenie jest ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń.
Formularz zgłoszeniowy:
Patronat medialny:

