tel. +48 22 606 36 00 ibprs@ibprs.pl
  • English

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy
Zakład Technologii i Techniki Chłodnictwa w Łodzi

zatrudni osobę na stanowisko

SPECJALISTA

 

Miejsce zatrudnienia:

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego- Państwowy Instytut Badawczy, Zakład Technologii i Techniki Chłodnictwa, Al. Marsz.

Opis stanowiska:

Praca w Pracowni Technologii i Przechowalnictwa Żywności, w tym:

  • wykonywanie badań i prac technologicznych produktów rolno-spożywczych zgodnie z ustalonymi metodami,
  • realizacja projektów badawczych i prac w zakresie opracowywania technologii przygotowania i przechowywania żywności,
  • przygotowywanie raportów dotyczących postępów i wyników działań związanych z technologiami przygotowania i przechowywania żywności,
  • przygotowanie projektów badawczych,
  • realizacja prac naukowo-badawczych,
  • publikacja wyników badań w czasopismach z listy JCR,
  • uczestnictwo w realizacji badań zleconych, udział w innych aktywnościach prowadzonych w Zakładzie,
  • prowadzenie dokumentacji zgodnie z przyjętą metodyką oraz opracowanie zebranych danych,
  • pomoc w organizacji i prowadzenia szkoleń.

 

Wymagania:

  • Wykształcenie zawodowe lub wyższe – technologia żywności, biologia, biotechnologia, mikrobiologia lub pokrewne
  • Zdolność analitycznego myślenia,
  • Dobra organizacja pracy własnej,
  • Umiejętność pracy w zespole, realizacji kilku zadań jednocześnie pod presją czasu,
  • Odpowiedzialność, systematyczność, kreatywność, sumienność i skrupulatność,
  • Dodatkowym atutem będzie doświadczenie w pracy laboratoryjnej
  • Obsługa komputera, dobra znajomość obsługi pakietu Ms Office,
  • Dobra znajomość języka angielskiego.

 

Oferujemy:

  • Stabilne zatrudnienie (umowa o pracę w wymiarze pełnego etatu),
  • Możliwość rozwoju zawodowego i podnoszenia kwalifikacji (szkolenia, kursy), możliwość wykonania pracy doktorskiej
  • Ubezpieczenie grupowe, fundusz świadczeń socjalnych, pakiet medyczny, dofinansowanie kosztów wypoczynku
  • Stałe godziny pracy,
  • Przyjazną atmosferę pracy, pracę w przyjaznym i wspierającym zespole
  • Dobrą lokalizację w centrum Łodzi

 

Wykaz wymaganych dokumentów:

  1. Podanie o zatrudnienie skierowane do Dyrektora Instytutu (list intencyjny),
  2. Przebieg pracy zawodowej (c.v.).
  3. Uwierzytelnione kopie dokumentów potwierdzających posiadane kwalifikacje zawodowe.
  4. Oświadczenie kandydata o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych na potrzeby postępowania konkursowego.

 

 Zastrzegamy sobie prawo do kontaktu tylko z wybranymi kandydatami.

  

Prosimy o zamieszczenie w aplikacji następującej klauzuli:

„Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w aplikacji dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO).”

 

Tryb składania dokumentów:

Dokumenty należy przesłać lub składać w sekretariacie Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego PIB, adres ul. Rakowiecka 36, 02-532 Warszawa (I piętro, pokój 134). Dokumenty można również składać za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres kadry@ibprs.pl z zapisem w tytule korespondencji „Specjalista – Zakład Technologii i Techniki Chłodnictwa

 

Termin naboru: do odwołania

 

Kontakt:

dr  inż. Joanna Markowska
Zakład Technologii i Techniki Chłodnictwa

e-mail: joanna.markowska@ibprs.pl
tel.: +48 42 674 64 14 wew. 344

 

Osoby, których oferty zostaną pozytywnie rozpatrzone, będą powiadomione o terminie rozmowy kwalifikacyjnej.
Osoby, których oferty zostaną rozpatrzone negatywnie, nie będą o tym informowane, a oferty zostaną komisyjnie zniszczone nie później niż po miesiącu od zakończenia postępowania rekrutacyjnego.