Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy
Zakład Technologii i Techniki Chłodnictwa w Łodzi
zatrudni osobę na stanowisko
SPECJALISTA
Miejsce zatrudnienia:
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego- Państwowy Instytut Badawczy, Zakład Technologii i Techniki Chłodnictwa, Al. Marsz.
Opis stanowiska:
Praca w Pracowni Technologii i Przechowalnictwa Żywności, w tym:
- wykonywanie badań i prac technologicznych produktów rolno-spożywczych zgodnie z ustalonymi metodami,
- realizacja projektów badawczych i prac w zakresie opracowywania technologii przygotowania i przechowywania żywności,
- przygotowywanie raportów dotyczących postępów i wyników działań związanych z technologiami przygotowania i przechowywania żywności,
- przygotowanie projektów badawczych,
- realizacja prac naukowo-badawczych,
- publikacja wyników badań w czasopismach z listy JCR,
- uczestnictwo w realizacji badań zleconych, udział w innych aktywnościach prowadzonych w Zakładzie,
- prowadzenie dokumentacji zgodnie z przyjętą metodyką oraz opracowanie zebranych danych,
- pomoc w organizacji i prowadzenia szkoleń.
Wymagania:
- Wykształcenie zawodowe lub wyższe – technologia żywności, biologia, biotechnologia, mikrobiologia lub pokrewne
- Zdolność analitycznego myślenia,
- Dobra organizacja pracy własnej,
- Umiejętność pracy w zespole, realizacji kilku zadań jednocześnie pod presją czasu,
- Odpowiedzialność, systematyczność, kreatywność, sumienność i skrupulatność,
- Dodatkowym atutem będzie doświadczenie w pracy laboratoryjnej
- Obsługa komputera, dobra znajomość obsługi pakietu Ms Office,
- Dobra znajomość języka angielskiego.
Oferujemy:
- Stabilne zatrudnienie (umowa o pracę w wymiarze pełnego etatu),
- Możliwość rozwoju zawodowego i podnoszenia kwalifikacji (szkolenia, kursy), możliwość wykonania pracy doktorskiej
- Ubezpieczenie grupowe, fundusz świadczeń socjalnych, pakiet medyczny, dofinansowanie kosztów wypoczynku
- Stałe godziny pracy,
- Przyjazną atmosferę pracy, pracę w przyjaznym i wspierającym zespole
- Dobrą lokalizację w centrum Łodzi
Wykaz wymaganych dokumentów:
- Podanie o zatrudnienie skierowane do Dyrektora Instytutu (list intencyjny),
- Przebieg pracy zawodowej (c.v.).
- Uwierzytelnione kopie dokumentów potwierdzających posiadane kwalifikacje zawodowe.
- Oświadczenie kandydata o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych na potrzeby postępowania konkursowego.
Zastrzegamy sobie prawo do kontaktu tylko z wybranymi kandydatami.
Prosimy o zamieszczenie w aplikacji następującej klauzuli:
„Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w aplikacji dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO).”
Tryb składania dokumentów:
Dokumenty należy przesłać lub składać w sekretariacie Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego PIB, adres ul. Rakowiecka 36, 02-532 Warszawa (I piętro, pokój 134). Dokumenty można również składać za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres kadry@ibprs.pl z zapisem w tytule korespondencji „Specjalista – Zakład Technologii i Techniki Chłodnictwa”
Termin naboru: do odwołania
Kontakt:
dr inż. Joanna Markowska
Zakład Technologii i Techniki Chłodnictwa
e-mail: joanna.markowska@ibprs.pl
tel.: +48 42 674 64 14 wew. 344
Osoby, których oferty zostaną pozytywnie rozpatrzone, będą powiadomione o terminie rozmowy kwalifikacyjnej.
Osoby, których oferty zostaną rozpatrzone negatywnie, nie będą o tym informowane, a oferty zostaną komisyjnie zniszczone nie później niż po miesiącu od zakończenia postępowania rekrutacyjnego.