tel. +48 22 606 36 00 ibprs@ibprs.pl
  • English

28 marca w siedzibie IBPRS-PIB podpsaliśmy porozumienie o współpracy w obszarze 
naukowego wsparcia dla polskiego rynku mięsnego. Związek POLSKIE MIĘSO reprezentował Pan Jacek Strzelecki – Prezes Zarządu, w imieniu IBPRS-PIB porozumienie podpisał Pan dr hab. inż. Marek Roszko – Dyrektor Instytutu.

Porozumienie określa zasady współpracy mającej na celu wykorzystanie potencjału obu stron przy realizacji inicjatyw gospodarczych oraz pozagospodarczych, a w szczególności w obszarze naukowego wsparcia dla polskiego rynku mięsnego.

W ramach współpracy strony przewidują możliwość podejmowania wspólnych działań w zakresie transferu technologii do gospodarki rolno-spożywczej, w tym w szczególności branży mięsnej.

Szczegółowo omówiono zasady współpracy w zakresie badań jakościowych mięs z rodzimych hodowli.