Ogłoszenie o obronie
Ogłoszenie Rady Naukowej
Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego
im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego
w Warszawie
o publicznej dyskusji nad rozprawą doktorską
mgr inż. Olgi Świder
Temat rozprawy doktorskiej:
„Wpływ modyfikacji mikrobioty na obecność amin biogennych w fermentowanej żywności”
W dniu 19.02.2024 roku o godz. 11:00 w Auli A Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie, ul. Rakowiecka 36 odbędzie się publiczna obrona rozprawy doktorskiej mgr inż. Olgi Świder
Dziedzina Nauki: dziedzina nauk rolniczych
Dyscyplina naukowa: technologia żywności i żywienia
Promotor: Dr hab. inż. Marek Roszko, prof. IBPRS-PIB
Recenzenci:
dr hab. Anna Bzducha-Wróbel – SGGW w Warszawie, Instytut Nauk o Żywności – Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności
prof. dr hab. Henryk Jeleń – Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu
prof. dr hab. Barbara Wróblewska – Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk, Zakład Immunologii i Mikrobiologii Żywności
Streszczenie rozprawy doktorskiej oraz rozprawa doktorska znajdują się do wglądu w Bibliotece IBPRS-PIB w Warszawie, ul Rakowiecka 36 oraz na stronie internetowej Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie.
- Streszczenie rozprawy doktorskiej mgr inż. Olgi Świder [do pobrania plik .pdf 696 KB]
- Rozprawa doktorska mgr inż. Olgi Świder [do pobrania plik .pdf 27749 KB]
- Recenzja nr 1 – dr hab. inż. Anna Bzducha-Wróbel [do pobrania plik .pdf 11747 KB]
- Recenzja nr 2 – prof. dr hab. Henryk Jeleń [do pobrania plik .pdf 4141 KB]
- Recenzja nr 3 – prof. dr hab. Barbara Wróblewska [do pobrania plik .pdf 3197 KB]
- Ogłoszenie o obronie [link]
- Uchwała Rady Naukowej IBPRS-PIB