Oferta: technologie i receptury
Realizujemy projekty współfinansowane przez Unię Europejską
kontakt:
dr inż. Elżbieta Wojtowicz
tel.: +48 61 8793 472, 603508093
e-mail: elzbieta.wojtowicz@ibprs.pl
Technologie:
- żywności wegetariańskiej, wegańskiej i jej komponentów
-
- maltodekstryn
- suszonych syropów skrobiowych
- kwasowych syropów skrobiowych
- enzymatycznych syropów skrobiowych, w tym do specjalnego zastosowania np. do lodów, do karmelków, paszowych, farmaceutycznych, kosmetycznych
- karmelu – uniwersalnego barwnika stosowanego do celów spożywczych
- ciągłego parowania skrobi gorszej jakości i odpadów
- skrobiowych zagęstników spożywczych
kontakt:
dr inż. Elżbieta Wojtowicz
tel.: +48 61 8793 472, 603508093
e-mail: elzbieta.wojtowicz@ibprs.pl
Projektowanie technologii produkcji preparatów skrobiowych
- dla przemysłu spożywczego (środki zagęszczające i teksturotwórcze)
- hydrolizatów skrobiowych
- dla papiernictwa
- dla wiertnictwa
kontakt:
dr hab.inż. Joanna Le Thanh-Blicharz
tel.: +48 61 8731 979
e-mail: joanna.lethanh-blicharz@ibprs.pl
Receptury:
- Koncentraty obiadowe, deserów, ciast i pieczywa w proszku, napojów
- Koncentraty spożywcze z udziałem instantyzowanych surowców (nasion roślin strączkowych, kukurydzy i innych zbóż
- Błyskawiczne produkty zbożowe
- Mieszanki przyprawowe
- Kawy
-
- ziarniste aromatyzowane
- zbożowe
- napoje kawowe typu cappuccino
- Koncentraty dietetyczne w proszku
- Koncentraty dietetyczne w proszku
- bezglutenowe (chleby, ciasta, makarony, kluski, desery i in.)
- ciasta I desery bez cukru
- mieszanki wspomagające odchudzanie
- napoje niskokaloryczne (typu light)
- bezmięsne pasty do smarowania i nadziewania
kontakt:
dr inż. Elżbieta Wojtowicz
tel.: +48 61 8793 472, 603508093
e-mail: elzbieta.wojtowicz@ibprs.pl