SEMINARIA INSTYTUTOWE 2025 r.
Aktualne na dzień 16.04.2025 r.
Uwaga!
Seminaria będą się odbywać w czwartki o godz. 9:00 w sali A oraz w formie telekonferencji.
Obecność pracowników naukowych na seminariach jest obowiązkowa.
Lp. |
Termin |
Zakład |
Autor |
Temat |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
1 |
30.01.2025 |
ZO |
prof. dr hab. inż. Krystian Marszałek |
ODBIÓR TEMATU ZO-167-01 Badanie skrobi opornej w produktach roślinnych oraz jej przemiany w procesach technologicznych Recenzent: dr hab. inż. Joanna Le Thanh-Blicharz, prof. IBPRS-PIB |
2 |
06.02.2025 |
ZG |
dr inż. |
ODBIÓR TEMATU ZG-124-01 Recenzent: dr inż. Antoni Miecznikowski |
3 |
13.02.2025 |
ZG |
dr inż. |
ODBIÓR TEMATU ZG-135-01 Recenzent: dr inż. Joanna Bucka-Kolendo |
4 |
20.02.2025 |
KJ |
mgr inż. |
Personel – upoważnienia, nadzorowanie |
5 |
20.03.2025 |
ZK |
dr Zuzanna Małyszek, |
ODBIÓR TEMATU ZK-124-01 Recenzent: prof. dr hab. inż. Krystian Marszałek |
6 |
ODBIÓR TEMATU ZK-163-01 Opracowanie technologii otrzymywania nowych grochowych produktów skrobiowych możliwych do szerokiego wykorzystania w przemyśle spożywczym Recenzent: dr inż. Piotr Szymański |
|||
7 |
27.03.2025 |
ZM |
dr inż. Justyna Nasiłowska |
SEMINARIUM INSTYTUTOWE Możliwości wykorzystania zasobów Kolekcji w badaniach naukowych |
8 |
03.04.2025 |
DN |
dr hab. inż. |
SEMINARIUM INSTYTUTOWE II konkurs Rządowego Programu NUTRITECH – najważniejsze zasady |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
9 |
10.04.2025 |
ZM |
dr inż. Joanna |
ODBIÓR TEMATU ZM-103-01 Zmiany zachodzące w proteomie bakterii fermentacji mlekowej (LAB) pod wpływem działania czynników stresogennych Recenzent: dr inż. Sylwia Onacik-Gür |
10 |
Poznański Instytut Techno-logiczny |
dr Maciej Niemir |
SEMINARIUM INSTYTUTOWE Wykorzystanie sztucznej inteligencji |
|
11 |
24.04.2025 |
ZT |
dr inż. Elżbieta Polak
Zadanie 1. Zadanie 2. |
ODBIÓR TEMATU ZT-151-01 Optymalizacja technologii wytwarzania produktów spożywczych w celu racjonalnego gospodarowania energią dla tworzenia standardów dla nowych wyrobów Zadanie 1. Badanie procesu zamrażania oraz właściwości fizykochemicznych Zadanie 2. Wyznaczenie śladu węglowego (CF) technologii produkcji lodów tradycyjnych oraz bez cukru i tłuszczu. Recenzent: dr hab. inż. Joanna Le Thanh-Blicharz, prof. IBPRS-PIB |
12 |
26.06.2025 |
KJ |
mgr inż. |
SEMINARIUM INSTYTUTOWE Zmiany w dokumentach PCA i dokumentacji systemu zarządzania IBPRS-PIB (AB 452) |
13 |
ZM |
mgr Paulina Średnicka |
SEMINARIUM INSTYTUTOWE Metagenomika: Wykorzystanie technologii NGS w badaniach mikrobiologicznych |
|
14 |
11.09.2025 |
ZJ |
mgr |
SEMINARIUM INSTYTUTOWE Analizy ryzyka mikrobiologicznego produktów mlecznych wytwarzanych na małą skalę |
15 |
30.10.2025 |
ZMT |
dr inż. Anna Łepecka |
ODBIÓR TEMATU ZMT-109-01 Aktywność proteolityczna Recenzent: dr inż. Joanna Bucka-Kolendo |
16 |
13.11.2025 |
ZJ |
mgr Jowita |
SEMINARIUM INSTYTUTOWE Chemiczne zanieczyszczenia żywności, produkowanej w RHD |
17 |
27.11.2025 |
KJ |
mgr inż. |
SEMINARIUM INSTYTUTOWE Ważniejsze informacje dotyczące oceny PCA przeprowadzonej w 2025 r. |