Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego t. 72 nr 1
SPIS TREŚCI
Ocena cech fizykochemicznych wybranych wyrobów mięsnych surowo dojrzewających
Kęska P., Stadnik J., Solska E.
Rozdział 1
Wpływ obróbki hydrotermicznej nasion rzepaku z wykorzystaniem mikrofal na wydajność i cechy sensoryczne wytłoczonego oleju
Wroniak M., Rękas A., Piekut A.
Rozdział 2
Technologia zrównoważonego przerobu ziarna kukurydzy na syrop skrobiowy oraz amylolityczny modyfikat kukurydziany
Jarosławski L., Zielonka R., Remiszewski M.
Rozdział 3
Zawartość różnych form azotu w słodach niskobiałkowych a ich wartość technologiczna
Michałowska D.
Rozdział 4
Wpływ preparatów enzymatycznych stosowanych przy zacieraniu słodowanego ziarna owsa na jakość brzeczki
Salamon A., Michałowska D.
Rozdział 5
Prefermenty piekarskie dzisiaj – tradycyjny smak, nowa technologia
Sobczyk A., Kaszuba J.
Rozdział 6
Rola dymu wędzarniczego w kształtowaniu barwy przetworów mięsnych
Makała H.
Rozdział 7
Informacje dla autorów
Rozdział 8
Redakcja
Rozdział 9