Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego t. 71 nr 3
SPIS TREŚCI
Analiza zmian wybranych właściwości fizycznych mięsa cielęcego podczas jego przechowywania chłodniczego
Rudy M., Stanisławczyk R., Duma P., Głodek E., Gil M.
Rozdział 1
Badanie szybkości krystalizacji masła kakaowego i tłuszczów alternatywnych metodą Żukowa
Rabiej D., Pawłowicz R., Szydłowska-Czerniak A.
Rozdział 2
Rola soli w przetworach mięsnych i możliwości obniżenia jej zawartości. Artykuł przeglądowy
Makała H.
Rozdział 3
Charakterystyka i porównanie wartości żywieniowej orzechów i otrzymywanych z nich olejów
Wroniak M., Parzychowska J., Rękas A.
Rozdział 4
Ocena zawartości popiołów w wybranych herbatkach owocowych
Łuczak H., Kulczak M., Brzozowska M.
Rozdział 5
Dekontaminacja przypraw z wykorzystaniem ditlenku węgla w stanie nadkrytycznym
Waldon-Wiewióra E., Skąpska S., Sokołowska B., Porębska I.
Rozdział 6
Przeciwdrobnoustrojowa aktywność roślinnych substancji bioaktywnych wobec bakterii z rodzaju Campylobacter spp.
Szosland-Fałtyn A., Królasik J., Bartodziejska B.
Rozdział 7
Ścieki po hydrolizie jako dodatkowe źródło węgla dla bakterii denitryfikacyjnych w oczyszczalniach ścieków cukrowniczych
Połeć B., Baryga A., Szymański T.
Rozdział 8
Informacje dla autorów
Rozdział 9