Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego t. LXVIII nr 4
SPIS TREŚCI
Slaughter value and meat quality of lambs fattened semi-intensively with DDGS and linseed
Borys B., Grześkowiak E., Lisiak D., Borys A., Borzuta K.
Rozdział 1
Wpływ makuchu rzepakowego lub lnianego stosowanego w żywieniu kurcząt brojlerów na wartość dietetyczną mięsa
Banaszkiewicz T., Laskowski S.
Rozdział 2
Metody histometryczne w ocenie mięsa i przetworów mięsnych
Bogucka J., Roszko-Permus D.
Rozdział 3
Wpływ dodania fitazy do mieszanki z dużą ilością makuchu rzepakowego na wyniki produkcyjne oraz jakość mięsa kurcząt brojlerów
Banaszkiewicz T., Kaszperuk K., Wysmyk J.
Rozdział 4
Fałszowanie produktów spożywczych – zagrożenia związane z tym zjawiskiem i sposoby ich identyfikacji przedstawione na przykładzie mięsa i produkowanych z niego wyrobów
Makała H.
Rozdział 5
Rodzaj, uzyski i charakterystyka surowców tłuszczowych pozyskiwanych z tuszy wieprzowej w czasie rozbioru i wykrawania
Sienkiewicz J. j., Kozakiewicz Ł., Wesołowski A.
Rozdział 6