Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego LXVII nr 2
SPIS TREŚCI
Badania wartości rzeźnej i jakości mięsa tuczników zróżnicowanych klasami mięsności
Borzuta K., Grześkowiak E., Lisiak D, Strzelecki J., Magda F., Janiszewski P.
Rozdział 1
Badania współzależności pomiędzy wybranymi cechami wartości rzeźnej a marmurkowatością mięśni tusz wieprzowych
Grześkowiak E., Lisiak D., Borzuta K., Borys A., Strzelecki J.
Rozdział 2
Wartość tuczna i rzeźna tuczników mieszańców wyprodukowanych w fermie przemysłowego chowu świń
Gajewczyk P, Jankowska A.
Rozdział 3
Wpływ długości odchowu gęsi na ich wartość rzeźną
Biesiada-Drzazga B., Janocha A., Kubiak M., Szostek M., Czubaszek M
Rozdział 4
Ocena wartości handlowej karkówek i łopatek wieprzowych
Nowachowicz J.
Rozdział 5
Dobrostan w produkcji i obrocie żywcem rzeźnym oraz jego związek z jakością mięsa
Borzuta K.
Rozdział 6
Ślad węglowy surowców zwierzęcych
Więk A., Tkacz K.
Rozdział 7
Zawartość „wody obcej” w tuszach brojlerów kurzych oferowanych na rynku warszawskim w 2010 r.
Tyszkiewicz S., Rosińska A.
Rozdział 8
Wpływ żywienia jagniąt makuchem słonecznikowym i nasionami lnu bez lub z suplemantacją witaminą E na jakość mięsa
Borys B., Borys A., Grześkowiak E.
Rozdział 9
Charakterystyka i zastosowanie mięsa mechanicznie odkostnionego
Makała H.
Rozdział 10