Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego LXVI nr nr 3
SPIS TREŚCI
Charakterystyka wybranych cech szczepów bakterii z rodzaju Lactobacillus o aktywności antymikotoksynowej
Kapturowska A. U, Zielińska K. J, Stecka K. M., Kupryś M. P.
Rozdział 1
Badania nad wyznaczeniem optymalnej temperatury suszenia fluidyzacyjnego potencjalnie probiotycznych preparatów drożdżowych
Miecznikowski A., Piasecka-Jóźwiak K., Rozmierska J.
Rozdział 2
Charakterystyka wybranych napojów alkoholowych
Dworska A., Zalewska T., Kupryś M., Stecka K.M., Przygoński K.
Rozdział 3
Charakterystyka cech smakowo-zapachowych nowych napojów typu cydr i calvados
Dworska A., Zalewska T., Kupryś M., Stecka K.M.
Rozdział 4
Identyfikacja geograficznego pochodzenia kaw gatunku Coffea arabica i Coffea canephora var. w oparciu o ich skład chemiczny
Bryła M., Obiedziński M., Sękul J.
Rozdział 5
Nowa metoda oceny jakości wybranych odmian pszenicy za pomocą aparatu mixolab
Szafrańska A.
Rozdział 6
Wartość przemiałowa i wypiekowa odmian pszenicy uprawianych w Polsce na podstawie oceny ziarna ze zbiorów lat 2006 – 2010
Stępniewska S., Abramczyk D.
Rozdział 7