Tu jesteś:  
O Instytucie

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego  prowadzi prace naukowe, rozwojowe, wdrożeniowe w zakresie biotechnologii i technologii rolno-spożywczej. Prace te, o ostatecznym aplikacyjnym charakterze, obejmują swym zakresem wiele dyscyplin: mikrobiologię techniczną i mikrobiologię żywności, inżynierię komórkową, inżynierię procesową, chemię i biochemię, technologię żywności oraz żywienie człowieka i dietetykę. Kierunki działalności Instytutu obejmują także wiele branż przemysłu rolno-spożywczego: drożdżownictwo, gorzelnictwo, winiarstwo, octownictwo, browarnictwo, przetwórstwo owoców i warzyw, przetwórstwo i przechowalnictwo zbóż, przetwórstwo ziemniaków i skrobi, piekarskiego i cukierniczego, koncentratów spożywczych, żywności mrożonej i schłodzonej, cukrowniczego, mięsnego i tłuszczowego oraz produkcję mikrobiologicznych preparatów (enzymatycznych, probiotycznych, kultur starterowych i in.).

Aktualności

21-03-2019 r.

     Szanowni Państwo,

 

     Serdecznie zapraszam na najbliższe seminarium mgr inż. Justyny Nasiłowskiej (ZM) "Mechanizm indukowania uszkodzeń subletalnych u bakterii patogennych wysokim ciśnieniem hydrostatycznym", które odbędą się w dn. 26-03-2019 r. (wtorek) w sali A.

 

Pozdrawiam serdecznie,
dr hab. inż. Krystian Marszałek, prof. IBPRS

20-03-2019 r.

 

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego
Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu
ul. Jubilerska 4 w Warszawie

 
zatrudni osobę na stanowisko
 
L A B O R A N T

25 Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej AGROTECH
15-17.03.2019 r.
KIELCE

 

     Sprzęt rolniczy, akcesoria, nawozy i środki ochrony roślin zaprezentowali liderzy rynku rolniczego z Polski i ze świata. Oprócz prezentacji nowoczesnej techniki rolniczej, międzynarodowe targi AGROTECH to od lat konkretna dawka świeżej wiedzy: „Nauka i doradztwo – praktyce rolniczej”, konferencje i konsultacje z ekspertami oraz spotkania organizowane przez wystawców na stoiskach.

 

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego
Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu w Warszawie

Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego

Sekcja Chemii i Technologii Tłuszczów PTTŻ

Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju

Fundacja Techniki Polskiej - OPP

 
serdecznie zapraszają do udziału w

 

XXVII Międzynarodowej Konferencji Naukowej

"POSTĘPY W TECHNOLOGII TŁUSZCZÓW ROŚLINNYCH"

 

XXVII International Scientific Conference

"Progress in Technology of Vegetable Fats"


Kazimierz Dolny, 22-24 maja 2019 r.

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego
Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu
Pracownia Badania Surowców i Produkcji Rzeźnianej

 

organizuje szkolenia:

 

  • z zakresu klasyfikacji tusz wołowych wg systemu EUROP, które odbędzie się w dniach  1-3 kwietnia 2019 roku w Chróścinie,

13-03-2019 r.

 

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego
Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa

 

zatrudni osobę na stanowisko

 

T E C H N O L O G

 

Europejskie Forum Rolnicze 2019 w Jasionce

 

     W pierwszy weekend marca mieliśmy zaszczyt uczestniczyć w Europejskim Forum Rolniczym organizowanym przez fundację EFRWP we współpracy z Agro Promotion od 2011 roku w Jasionce.

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego
Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu

Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego
Zarząd Główny

Fundacja Techniki Polskiej

 

zapraszają do udziału w Sympozjum Naukowo-Technicznym pt.:

 

"POSTĘP W TECHNOLOGII MIĘSA. NAUKA - PRAKTYCE 2019"

 

które odbędzie się w dniu 16 maja 2019 r. w Warszawie w Domu Technika NOT
ul. Tadeusza Czackiego 3/5
w ramach 51. Dni Przemysłu Mięsnego

 

Dyrektor Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego
im. prof. Wacława Dąbrowskiego
ogłasza


51. Konkurs Wędlin
"Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym"
WIOSNA 2019

 

Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa
Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego
im.  prof. Wacława Dąbrowskiego

 

zaprasza do udziału w

 

40.  Konferencji przetwórstwa zbóż i piekarstwa w Krynicy Morskiej
 

organizowanej w dniach  22 - 25 maja 2019 roku

 

Redakcje współpracujące z Instytutem

                       

 

copyright © ibprs.pl | projekt graficzny: Kinga Wesołowska, wdrożenie i wykonanie: synermedia.pl & inventor-factory.pl

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Wszystkie zasady ich używania wraz z informacjami o sposobie wyrażania i cofania zgody na używanie cookies, opisaliśmy w Polityce Prywatności.