Tu jesteś:  

     Wszczęte przewody doktorskie w dziedzinie nauk rolniczych, dyscyplinie technologia żywności i żywienia uchwałą Rady Naukowej IBPRS w Warszawie z dnia 27.09.2018 r:

 

 

  • Mgr inż. Justyna Nasiłowska

 

Temat pracy doktorskiej: „Stan fizjologiczny wybranych bakterii chorobotwórczych w sokach z warzyw korzeniowych po procesie utrwalania wysokim ciśnieniem”

 

Promotor: Dr hab. inż. Barbara Sokołowska, prof. IBPRS w Warszawie

 

Promotor pomocniczy: Dr inż. Wioletta Chajęcka-Wierzchowska, UWM w Olsztynie

 

 

  • Mgr inż. Sylwia Stępniewska

 

Temat pracy doktorskiej: „Studia nad wartością wypiekową mąki żytniej z krajowych młynów przemysłowych ze szczególnym uwzględnieniem roli polisacharydów”

 

Promotor: Dr hab. Grażyna Cacak-Pietrzak, KTŻ WNoŻ SGGW w Warszawie Promotor pomocniczy: Dr inż. Anna Szafrańska, IBPRS w Warszawie

 

 

  • Mgr Marzena Połaska

 

Temat pracy doktorskiej: „Bakterie z rodzaju Alicyclobacillus i specyficzne wobec nich bakteriofagi występujące w polskich sadach i ich wpływ na jakość soków”

 

Promotor: Dr hab. inż. Barbara Sokołowska, prof. IBPRS w Warszawie

 

 

  • Mgr inż. Justyna Szczepańska

 

Temat pracy doktorskiej: „Wpływ wysokiego ciśnienia hydrostatycznego i homogenizacji wysokociśnieniowej na jakość soków naturalnie mętnych”

 

Promotor: Dr hab. inż. Krystian Marszałek, prof. IBPRS w Warszawie

 

Promotor pomocniczy: Dr inż. Sylwia Skapska, IBPRS w Warszawie

 

 

  • Mgr inż. Edyta Ksieniewicz-Woźniak

 

Temat pracy doktorskiej: „Przemiany mikotoksyn w procesie słodowania ziarna pszenicy”

 

Promotor: Dr hab. inż. Marek Roszko, prof. IBPRS w Warszawie

 

Promotor pomocniczy: Dr hab. inż. Marcin Bryła, IBPRS w Warszawie

 

 

copyright © ibprs.pl | projekt graficzny: Kinga Wesołowska, wdrożenie i wykonanie: synermedia.pl & inventor-factory.pl

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Wszystkie zasady ich używania wraz z informacjami o sposobie wyrażania i cofania zgody na używanie cookies, opisaliśmy w Polityce Prywatności.