Tu jesteś:  

- w Urzędzie Patentowym RP

 

Lp.

Nazwa wynalazku Zakład

1.

Kaszanka smażona w postaci sypkiej.
(Zgłoszenie patentowe P. 386 924 z 2008 r.)

OK

2.

Sposób wytwarzania kaszanki smażonej instant.
(Zgłoszenie patentowe P. 386 925 z 2008 r.)

OK

3.

Sposób jednoetapowej, enzymatycznej hydrolizy skrobi instantyzowanej.
(Zgłoszenie patentowe P. 390 033 2009 r.)

OK

4.

Sposób wytwarzania koncentratu grzybowego z roztworów poblanszowniczych grzybów, zwłaszcza pieczarek. (Zgłoszenie patentowe P. 390 035 z 2009 r.)

OK

5.

Sposób otrzymywania skrobi modyfikowanej, zwłaszcza stosowanej do klejenia osnów tkackich. (Zgłoszenie patentowe P. 390 036 z 2009 r.)

OK

6.

Sposób otrzymywania kawy palonej o polepszonej jakości.
(Zgłoszenie patentowe P. 390 037 z 2009 r.)

OK

7.

Sposób wytwarzania ekstraktu mieszanki ziołowej w proszku.
(Zgłoszenie patentowe P. 391 835 z 2010 r.)

OK

8.

Sposób wytwarzania fermentowanych prozdrowotnych napojów zbożowych.
(Zgłoszenie patentowe P. 392 426 z 2010 r.)

ZO

9.

Sposób wytwarzania fermentowanych prozdrowotnych napojów owocowych.
(Zgłoszenie patentowe P. 392 425 z 2010 r.)

ZO

10.

Sposób niskotemperaturowej, enzymatycznej hydrolizy skrobi ziemniaczanej.
(Zgłoszenie patentowe P. 393 137 z 2010 r.)

OK

11.

Klej do tektury falistej.
(Zgłoszenie patentowe P. 393 313 z 2010 r.)

OK

12.

Sposób otrzymywania spożywczego oleju roślinnego o podwyższonej wartości biologiczno-żywieniowej. (Zgłoszenie patentowe P. 393 393 z 2010 r.)

OM

13.

Wędlina podrobowa, zwłaszcza typu pasztetowa o podwyższonej zdrowotności.
(Zgłoszenie patentowe P. 393 400 z 2010 r.)

OK

14.

Sposób wytwarzania wędliny podrobowej, zwłaszcza typu pasztetowa o podwyższonej zdrowotności. (Zgłoszenie patentowe P. 393 394 z 2010 r.)

OK

15.

Zupa błyskawiczna – czernina z makaronem.
(Zgłoszenie patentowe P. 393 396 z 2010 r.)

OK

16.

Sposób wytwarzania zupy błyskawicznej – czerniny z makaronem.

(Zgłoszenie patentowe P. 393 399 z 2010 r.)

OK

17.

Sposób wytwarzania preparatu wędzarniczego o modulowanych właściwościach barwiących i aromatyzujących. (Zgłoszenie patentowe P. 393 480 z 2010 r.)

OM

18.

Sposób otrzymywania kukurydzy sałatkowej.
(Zgłoszenie patentowe P. 395 885 z 2011 r.)

OK

19.

Sposób wytwarzania karmelu w formie stałej.
(Zgłoszenie patentowe P. 395 884 z 2011 r.)

OK

20.

Prozdrowotny dodatek ziołowy i sposób jego wytwarzania.
(Zgłoszenie patentowe 397 412 z 2011 r.)

OK

21.

Kawa zbożowa z dodatkiem ziół.
(Zgłoszenie patentowe P.397 409 z 2011 r.)

OK

22.

Nalewka prozdrowotna.
(Zgłoszenie patentowe P 397 415 z 2011 r.)

OK

23.

Sposób wytwarzania nalewki bezalkoholowej.
(Zgłoszenie patentowe P 397 414 z 2011 r.)

OK

24.

Pełnoziarnista kasza makaronowa.
(Zgłoszenie patentowe P.397 411 z 2011 r.)

OK

25.

Sposób zrównoważonego przerobu ziarna kukurydzy.
(Zgłoszenie patentowe P. 397 408 z 2011 r.)

OK

26.

Sposób wytwarzania oleju spożywczego o naturalnym aromacie ziołowym.
(Zgłoszenie patentowe P.397 410 z 2011 r.)

OK

27.

Bakteryjna kultura starterowa do kiszenia ogórków.
(Zgłoszenie patentowe P.397 658 z 2011 r.)

ZF, ZM

28.

Bakteryjna kultura starterowa do kiszenia ogórków hamująca rozwój drożdży Geotrichum candidum. (Zgłoszenie patentowe P.397 657 z 2011 r.)

ZF

29.

Sposób szacowania marmurkowatości mięsa tuszy wieprzowej.
(Zgłoszenie patentowe P.397 532 z 2011 r.)

OM

30

Urządzenie do termicznego rozkładu biomasy w złożu fluidalnym.
(Zgłoszenie patentowe P.397 531 z 2011 r.)

OM

31.

Sposób oceny jakości tusz zwierząt rzeźnych.
(Zgłoszenie patentowe P.397 645 z 2011 r.)

OM

32.

Sposób badania zawartości wody obcej w mięsie drobiowym oraz urządzenie do pobierania próbek z mięsa drobiowego.
(Zgłoszenie patentowe P.397 643 z 2011 r.)

OM

33.

Sposób wytwarzania drobno rozdrobnionych przetworów z drobiu o właściwościach prozdrowotnych.
(Zgłoszenie patentowe P.397 642 z 2011 r.)

OM

34.

Sposób wytwarzania peklowanej azotynowo kiełbasy parzonej o drobno rozdrobnionym farszu o poprawionych cechach jakości zdrowotnej i handlowej
(Zgłoszenie patentowe P.397 646 z 2011 r.)

OM

35.

Olej diacyloglicerolowy i sposób jego otrzymywania na drodze enzymatycznej modyfikacji tłuszczu triacyloglicerolowego.
(Zgłoszenie patentowe P.397 639 z 2011 r.)

OM

36.

Sposób uzdatniania wód amoniakalnych cukrowni.
(Zgłoszenie patentowe P.396 973 z 2011 r.)

OC

37.

Sposób uruchamiania fermentacji octowej w warunkach przemysłowych.
(Zgłoszenie patentowe P. 398670 z 2012 r.)

ZM

38.

Pożywka chromogenna do identyfikacji Listeria monocytogenes.
(Zgłoszenie patentowe P. 398725 z 2012 r.)

OCh

39.

Bakteryjna kultura starterowa do pieczywa z inuliną.
(Zgłoszenie patentowe P. 399830 z 2012 r.)

ZF

40.

Sposób otrzymywania enzymatycznych hydrolizatów z kaszki kukurydzianej,
z wykorzystaniem autogennego, pomocniczego środka filtracyjnego.
(Zgłoszenie patentowe P. 401040 z 2012 r.)

OK

41.

Sposób jednoczesnego wytwarzania enzymatycznego modyfikatu i hydrolizatu skrobiowego. (Zgłoszenie patentowe P. 401041 z 2012 r.)

OK

42.

Koncentraty obiadowe instant na bazie kaszy zbożowej i sposób ich wytwarzania.
(Zgłoszenie patentowe P402202 z 2012 r.)

OK

43.

Sposób dekompozycji ziarn skrobi ziemniaczanej.
(Zgłoszenie patentowe P.401940 z 2012 r.)

OK

44.

Sposób wytwarzania preparatu skrobiowego.
(Zgłoszenie P. 402016 z 2012 r.)

OK

45.

Nowy szczep bakterii Lactobacillus buchneri A oraz wieloskładnikowy preparat do konserwowania roślin wysokoskrobiowych.
(Zgłoszenie patentowe P. 401735 z 2012 r.)

ZF

46.

Ultradźwiękowy sposób szacowania marmurkowatości mięsni udźca zwierząt rzeźnych. (Zgłoszenie patentowe P. 399223 z 2012 r.)

OM

47.

Sposób pozyskiwania obrazów anatomicznych przekrojów mięśni.
(Zgłoszenie patentowe P. 399224 z 2012 r.)

OM

48.

Sposób szacowania marmurkowatości mięsa metodą optyczno-igłową.
(Zgłoszenie patentowe P. 399231 z 2012 r.)

OM

 

 

- w zagranicznym Urzędzie Patentowym
 

Lp.

Nazwa wynalazku Zakład

1.

Makaron instant.
(Zgłoszenie patentowe w trybie PCT z 19.
12. 2008r., PCT/PL2008/000097).

OK

2.

New strain of Lactobacillus plantarum S, the use of the strain of Lactobacillus plantarum S and the preparation for roughages ensiling.
(Zgłoszenie patentowe w trybie PCT z 14. 06. 2011r., WO/2011/159178).

ZF

3.

New strainof Lactobacillus plantarum S, the use of the strain of Lactobacillus plantarum S and the preparation for roughages ensiling.
(Zgłoszenie patentowe do U.P. USA z 26.11.2012, US 13684983)

ZF

4.

New strein of Lactobacillus plantarum S, the use of the strain of Lactobacillus plantarum S and the preparation for roughages ensiling.
(Zgłoszenie patentowe do EPO z 23.11.2012, EP11731146.4)

ZF

5.

Method of production of fermented, pro-healthy fruit beverages.
(Zgłoszenie patentowe w trybie PCT z 14.
09. 2011r., PCT/PL2011/050035).

ZO

6.

Method of production of fermented, pro-healthy cereal beverages.
(Zgłoszenie patentowe w trybie PCT z 14. 09. 2011r., PCT/PL2011/050036.

ZO

copyright © ibprs.pl | projekt graficzny: Kinga Wesołowska, wdrożenie i wykonanie: synermedia.pl & inventor-factory.pl

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Wszystkie zasady ich używania wraz z informacjami o sposobie wyrażania i cofania zgody na używanie cookies, opisaliśmy w Polityce Prywatności.