Tu jesteś:  

"Przetwórstwo produktów roślinnych i zwierzęcych metodami ekologicznymi. Opracowanie technologii drożdży ekologicznych"

 

   W Instytucie Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im prof. Wacława Dąbrowskiego w Warszawiezrealizowano projekt "Przetwórstwo produktów roślinnych i zwierzęcych metodami ekologicznymi. Opracowanie technologii drożdży ekologicznych" na podstawie dotacji Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi na pokrycie kosztów badań w zakresie rolnictwa ekologicznego w 2016 r.

 

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską

"Nowy szczep Lactobacillus buchneri A o zdolności do syntezy i metabolizmu 1,2-propanodiolu oraz wieloskładnikowy preparat do konserwowania roślin wysokoskrobiowych"

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską

"Szerzenie wiedzy pracowników sektora spożywczego kluczem do sukcesu przedsiębiorstw"

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską


"Specjalistyczna wiedza pracowników drogą do sukcesu jednostki naukowej"

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską

"Nowoczesne technologie dla sektora rolno-spożywczego przy ograniczeniu emisji gazów cieplarnianych"

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską


"Ochrona patentowa wynalazku dotyczącego szczepu drożdży i sposobu uzyskiwania suszonego preparatu tych drożdży, gwarantującego zachowanie cech technologicznych, umożliwiających fermentowanie brzeczek (miodowych) o wysokich stężeniach cukrów"

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską


"Ochrona patentowa wynalazku dotyczącego szczepów i sposobu otrzymywania prozdrowotnego produktu na bazie pyłku kwiatowego i miodu pszczelego"

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską


"Ochrona patentowa wynalazku pt. Sposób uruchomienia fermentacji octowej w warunkach przemysłowych"

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską


"Ochrona patentowa prozdrowotnych napojów wytwarzanych na drodze fermentacji matryc roślinnych"

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską


"Nowy szczep bakterii Lactobacillus plantarum S o zdolności degradacji ochratoksyny A i jego zastosowanie do dekontaminacji pasz objętościowych"

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską

 


"Opatentowanie makaronu instant nowej generacji"

copyright © ibprs.pl | projekt graficzny: Kinga Wesołowska, wdrożenie i wykonanie: synermedia.pl & inventor-factory.pl

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Wszystkie zasady ich używania wraz z informacjami o sposobie wyrażania i cofania zgody na używanie cookies, opisaliśmy w Polityce Prywatności.