Tu jesteś:  

 

Zakład Technologii i Techniki Chłodnictwa

Al. Marszałka J. Piłsudskiego 84

92-202 Łódź

tel. (+48) 42 674 64 14

fax. (+48) 42 674 81 24

e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

 

Od dnia 1 stycznia 2008r. jednostka organizacyjna Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego w Warszawie przy ul. Rakowieckiej 36, powstała w wyniku postępowania konsolidacyjnego, zakończonego połączeniem Centralnego Laboratorium Chłodnictwa (CLCh) w Łodzi i Centralnego Ośrodka Badawczo-Rozwojowego Przemysłu Gastronomicznego i Artykułów Spożywczych (COBRPGiAS) w Łodzi.

 

Specyfiką działalności Zakładu Technologii i Techniki Chłodnictwa w Łodzi jest prowadzenie badań naukowych i prac rozwojowych oraz wdrożeniowych z zakresu technologii i techniki produkcji żywności mrożonej i chłodzonej oraz projektowania instalacji i urządzeń chłodniczych.

 

W Zakładzie opracowuje się innowacyjne technologie produkcji wyrobów utrwalanych w wyniku chłodzenia lub mrożenia, a także pakowania w atmosferze ochronnej, w celu wydłużenia terminu przydatności do spożycia oraz lodów i innych produktów spożywczych.

 

copyright © ibprs.pl | projekt graficzny: Kinga Wesołowska, wdrożenie i wykonanie: synermedia.pl & inventor-factory.pl

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Wszystkie zasady ich używania wraz z informacjami o sposobie wyrażania i cofania zgody na używanie cookies, opisaliśmy w Polityce Prywatności.