tel. +48 22 606 36 00 ibprs@ibprs.pl
  • English

Archiwum

PNiTPRS 2023 t. 77 nr 1-2

Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego 2023 t. 77 nr 1-2 SPIS TREŚCI Szczepy Bacillus izolowane ze środowisk naturalnych – identyfikacja gatunkowa i aktywność enzymatycznaKołtunowicz K., Sokołowska B., Bucka-Kolendo J. str. 5 Wpływ preparatu...

czytaj dalej

PNiTPRS 2022 t. 76 nr 3-4

Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego 2022 t. 76 nr 3-4 SPIS TREŚCI Zastosowanie wysokiego ciśnienia hydrostatycznego z kurkuminą i nizyną do przedłużenia trwałości mikrobiologicznej mięsa z piersi kurczakaKiełek E., Porębska I., Sokołowska B.,...

czytaj dalej

PNiTPRS 2022 t. 76 nr 2

Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego 2022 t. 76 nr 2 SPIS TREŚCI Ołów, kadm i rtęć w produktach zbożowych dla niemowląt i małych dzieci – ocena narażenia Jędrzejczak R., Ręczajska W. str. 5 Specjacja ołowiu w środowisku, organizmie człowieka i...

czytaj dalej

PNiTPRS 2022 t. 76 nr 1

Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego 2022 t. 76 nr 1 SPIS TREŚCI Ołów, kadm i rtęć w produktach zbożowych w Polsce i ocena narażenia Jędrzejczak R., Ręczajska W.str 6 Opracowanie innowacyjnego urządzenia MainBox do przechowywania żywności...

czytaj dalej

PNiTPRS 2020 t. 75 nr 3-4

Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego 2020 t. 75 nr 3-4 [ pobierz plik .pdf ] SPIS TREŚCI Zjawisko powstawania fazy stałej oleju kameliowego pod wysokim ciśnieniem, w temperaturze pokojowej Wiśniewski R., Wilczyńska T. 5 Porównanie składu kwasów...

czytaj dalej

PNiTPRS 2020 t. 75 nr 1-2

Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego 2020 t. 75 nr 1-2 [ pobierz plik .pdf ] SPIS TREŚCI Antyoksydacyjne i przeciwrodnikowe właściwości ekstraktów z suszu skórek jabłek odmian Papierówka, Kosztela oraz Gold Milenium Akimowicz M., Samsonowicz M. ...

czytaj dalej

PNiTPRS 2019 nr 3-4

Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego t. 74 nr 3-4   SPIS TREŚCI   Makro- i mikroelementy oraz pierwiastki toksyczne w preparatach witaminowo-mineralnych dostępnych na rynku krajowymJędrzejczak R., Ręczajska W., Popowska M.Rozdział I...

czytaj dalej

PNiTPRS 2019 nr 2

Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego t. 74 nr 2   SPIS TREŚCI   Struktura molekularna i krystaliczna D-mannitolu oraz jego stabilność termicznaBlejwas I., Gołdyn M., Bartoszak-Adamska E.Rozdział I Ocena jakości serków grochowych...

czytaj dalej

PNiTPRS 2019 nr 1

Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego t. 74 nr 1   SPIS TREŚCI   Wpływ tymolu, eugenolu, aldehydu cynamonowego oraz mentolu na rozwój bakterii z rodzaju CronobacterFiedczak D., Berthold-Pluta A.Rozdział I Wpływ kwasu cytrynowego...

czytaj dalej